Røykeloven i Israel ser ut til å bli strammet inn ytterligere. (Foto: flickr.com)
Røykeloven i Israel ser ut til å bli strammet inn ytterligere. (Foto: flickr.com)

Flertallet støtter strengere røykelov

Knesset skal snart diskutere forslag om å gjøre det ulovlig å røyke på en rekke offentlige steder. Flertallet av israelerne støtter dette.

Den israelske nasjonalforsamlingen drøfter i disse dager om de skal stramme inn landets røykelover ytterligere. En rekke tiltak er innført, som følge av at Israel er medlem av WHO.

Ifølge tobakksforsker ved Universitetet i Tel Aviv, Leah Rosen, støtter det store flertallet i Israel røykeforbud både utendørs og innendørs. Forslaget som Knessets arbeids-, sosial- og helsekomité skal drøfte denne uken, går ut på å gjøre røyking ulovlig på utendørs konsertsteder, buss- og togholdeplasser, stadioner, inngangene til sykehusene og en rekke andre steder. Offentlige røykerom skal også bli ulovlig.

 

Får støtte i befolkningen
Rosen utførte en undersøkelse der hun intervjuet 505 israelere. 44 prosent av de som oppgav å være røykere svarte at de støttet begrensningen av deres egen frihet. Videre svarte 25 prosent av alle de spurte at de ville besøke flere utesteder, dersom det ble helt ulovlig å røyke der. Det kan tyde på at restaurantnæringen bare vil tjene på et forsterket forbud. Allerede i dag har Israel ganske strenge regler for utesteder, men få respekterer loven siden håndhevingen av den ikke har blitt tatt alvorlig.

93 prosent sier de ikke ønsker at røyking skal være tillatt utenfor sykehus, 58 prosent er imot røyking på togstasjoner og 82 prosent imot røyking på offentlige steder, samt i boligblokker. 94 prosent støtter forbud mot røyking i bil der barn er tilstede, inkludert 90 prosent av røykerne.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart