Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

John Cleese med i israelsk film

John Cleese (Foto: Pieter Baert, Flanders DC)
John Cleese (Foto: Pieter Baert, Flanders DC)
Monty Python-stjernen John Cleese, kanskje verdens mest innflytelsesrike komiker, skal spille en av hovedrollene i en ny israelsk spillefilm.

Filmen  «Hunting Elephants» (Elefantjakten) er regissør Reshef Levys siste prosjekt. Den vil dreie seg om livet til 12 år gamle Jonathan, som mister faren i en ulykke og livet faller fra hverandre. Ulykken inntreffer i banken der faren arbeidet, men arbeidsgiveren nekter å ta ansvar for dødsfallet. De truer Jonathan med å ta fra ham huset.

Da bestemmer han seg for å rane banken og får med seg tre pensjonister til jobben. Cleese, som spiller en britisk lord, blir etter kort tid en del av det aldrende ranslaget, forklarer Yedioth Aharonoth.

Regnet med å få avslag
– Da manuset var ferdig reiste vi for å møte Cleese. Han var på en konferanse og vi banket bare på døren. Vi fant ham på et hotell og gav ham manuset. Jeg sa: «Jeg tror vi har en rolle til deg», hvorpå han svarte: «Noe slikt har ikke skjedd med meg siden 1960-tallet», forklarer Levy, som hadde lite håp om å få med seg den verdensberømte britiske skuespilleren.

Ifølge regissøren fant han og Cleese tonen umiddelbart denne dagen på hotellet.

– Innen halvannen time hadde samtalen blitt utrolig idiotisk. Jeg tror det er en iboende beundring mellom komikere. Vi snakket samme språk. Selv dersom filmen viser seg å floppe helt, er det en fantastisk opplevelse. Vi har de beste skuespillerne noensinne, mener han.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart