NB! Mindre enn 90 ledige billetter til Gamle Logen onsdag kveld

Bestill din billett nå for å få plass, det vil ikke bli solgt billetter ved inngangen!

Israels statsminister Benjamin Netanyahu (t.v.) og USAs ambassadør i Tel Aviv Dan Shapiro. Begge kom med på listen over verdens mest innflytelsesrike jøder, på henholdsvis første og tolvte plass. (Foto: Den amerikanske ambassaden i Tel Aviv)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu (t.v.) og USAs ambassadør i Tel Aviv Dan Shapiro. Begge kom med på listen over verdens mest innflytelsesrike jøder, på henholdsvis første og tolvte plass. (Foto: Den amerikanske ambassaden i Tel Aviv)

Netanyahu verdens mest innflytelsesrike jøde

I Jerusalem Posts årlige kåring stikker Israels statsminister Benjamin Netanyahu av med førsteplassen.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

I begrunnelsen for hvorfor Netanyahu vant prisen, forklarer de det med at han er den jøden som har «muligheten til å endre historien». Ja visst finnes det jøder med mer direkte påvirkning på folks hverdag og med mer penger. Men Netanyahus beslutning i forhold til et eventuelt preventivt angrep på Irans atomprogram, er det hele verdens øyne er vendt mot.

– Konsekvensene av den beslutningen vil vise seg over alt, fra det amerikanske valget i november til oljeprisene i Kina, til – kanskje – sikkerheten og tryggheten for verdenssamfunnet, skriver journalisten Herb Keinon.

– Truslene ingen fiksjon
I et intervju med den engelskspråklige israelske avisen sier Netanyahu at han ønsker å bruke sin enorme innflytelse «til å sikre framtiden til den jødiske staten», som han mener «sikrer framtiden til det jødiske folk».

Statsministeren understreker at truslene om å utslette Israel er ekte.

– Dette er ingen fiksjon fra min eller noen andres side. Du kan høre det direkte fra lederne av det iranske regimet. Du kan se det gjennom de faktiske tiltak de tar for å skape masseødeleggelsesvåpen for det formål [å utslette Israel]. Det er det som er likheten mellom i dag og tidligere tider, når hatet mot jøder har gjennomtrengt deler av menneskeheten, forklarer Netanyahu.

Ikke hjelpesløse lenger
Men det er likevel en viktig forskjell, sier han. De forrige århundrers jøder stod uten mulighet til å forsvare seg selv mot den urett som rammet dem.

– I dag har vi en stat, så vi kan beskytte oss selv. Dette er hva som har endret og totalforandret jødenes forhold ]…] I dag er vi ikke hjelpesløse, understreker Netanyahu.

Sacha Cohen er med
På andreplass på Jerusalem Posts årlige liste finner vi Obama-administrasjonens stabsjef, Jacob Lew. Deretter følger Jill Ellen Abramson, sjefsredaktør i New York Times. Fjerdeplassen inntar Facebook-gründer Mark Zuckerberg, tett fulgt av sin konsernsjef Sheryl Kara Sandberg.

Andre interessante navn på listen (plassering i parantes) er den amerikanske komikeren John Stewart (7), Israels USA-ambassadør Michael Oren (8), Better Place-sjef Shai Agassi (11), den britiske komikeren Sacha Baron Cohen (13), majoritetsleder i Kongressen Eric Cantor (19), Shimon Peres (22), Shalit-familien (35) og den amerikanske juristen Alan Derschowitz (45).

Les resten av listen her.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart