Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Netanyahu verdens mest innflytelsesrike jøde

Israels statsminister Benjamin Netanyahu (t.v.) og USAs ambassadør i Tel Aviv Dan Shapiro. Begge kom med på listen over verdens mest innflytelsesrike jøder, på henholdsvis første og tolvte plass. (Foto: Den amerikanske ambassaden i Tel Aviv)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu (t.v.) og USAs ambassadør i Tel Aviv Dan Shapiro. Begge kom med på listen over verdens mest innflytelsesrike jøder, på henholdsvis første og tolvte plass. (Foto: Den amerikanske ambassaden i Tel Aviv)
I Jerusalem Posts årlige kåring stikker Israels statsminister Benjamin Netanyahu av med førsteplassen.

I begrunnelsen for hvorfor Netanyahu vant prisen, forklarer de det med at han er den jøden som har «muligheten til å endre historien». Ja visst finnes det jøder med mer direkte påvirkning på folks hverdag og med mer penger. Men Netanyahus beslutning i forhold til et eventuelt preventivt angrep på Irans atomprogram, er det hele verdens øyne er vendt mot.

– Konsekvensene av den beslutningen vil vise seg over alt, fra det amerikanske valget i november til oljeprisene i Kina, til – kanskje – sikkerheten og tryggheten for verdenssamfunnet, skriver journalisten Herb Keinon.

– Truslene ingen fiksjon
I et intervju med den engelskspråklige israelske avisen sier Netanyahu at han ønsker å bruke sin enorme innflytelse «til å sikre framtiden til den jødiske staten», som han mener «sikrer framtiden til det jødiske folk».

Statsministeren understreker at truslene om å utslette Israel er ekte.

– Dette er ingen fiksjon fra min eller noen andres side. Du kan høre det direkte fra lederne av det iranske regimet. Du kan se det gjennom de faktiske tiltak de tar for å skape masseødeleggelsesvåpen for det formål [å utslette Israel]. Det er det som er likheten mellom i dag og tidligere tider, når hatet mot jøder har gjennomtrengt deler av menneskeheten, forklarer Netanyahu.

Ikke hjelpesløse lenger
Men det er likevel en viktig forskjell, sier han. De forrige århundrers jøder stod uten mulighet til å forsvare seg selv mot den urett som rammet dem.

– I dag har vi en stat, så vi kan beskytte oss selv. Dette er hva som har endret og totalforandret jødenes forhold ]…] I dag er vi ikke hjelpesløse, understreker Netanyahu.

Sacha Cohen er med
På andreplass på Jerusalem Posts årlige liste finner vi Obama-administrasjonens stabsjef, Jacob Lew. Deretter følger Jill Ellen Abramson, sjefsredaktør i New York Times. Fjerdeplassen inntar Facebook-gründer Mark Zuckerberg, tett fulgt av sin konsernsjef Sheryl Kara Sandberg.

Andre interessante navn på listen (plassering i parantes) er den amerikanske komikeren John Stewart (7), Israels USA-ambassadør Michael Oren (8), Better Place-sjef Shai Agassi (11), den britiske komikeren Sacha Baron Cohen (13), majoritetsleder i Kongressen Eric Cantor (19), Shimon Peres (22), Shalit-familien (35) og den amerikanske juristen Alan Derschowitz (45).

Les resten av listen her.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart