Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

«Big Brother-loven» overlevde Høyesterett

Dorit Beinisch. (Arkivfoto: GPO)
Dorit Beinisch. (Arkivfoto: GPO)
Israelske myndigheter vil nå kunne innføre en ny lov som vil gi dem muligheten til å benytte telefonavlytting og overvåkning av datamaskiner i etterforskningen.

Israel Bar Association og Association for Civil Rights in Israel hevdet i sin begjæring til Høyesterett at loven i unødvendig stor grad vil krenke retten til privatliv. Den kan også gå ut over anonymiteten som advokater, doktorer, journalister og andre profesjonelle nyter, hevdet de.

Men de sju høyesterettsdommerne, ledet av Dorit Beinisch, mener regjeringen fint kan fortsette sine planer om å innføre det som i Israel blir kalt for «Big Brother-loven». En rekke statlige organer, som for eksempel  antikvitetsmyndighetene, natur- og parkmyndighetene og miljødepartementet, vil fra nå av kunne ta seg nye friheter i sitt arbeid, skulle lovforslaget bli vedtatt.

Krenker privatliv, men bidrar til ro
Beinisch var enig i at loven krenker retten til privatliv, men at den moderne teknologiske virkeligheten nødvendiggjør utviklingen.

– De eksisterende teknologiske redskapene gir myndighetene avanserte midler å krenke retten til privatliv med på den ene siden, men bidrar på den andre siden til [at myndighetene kan] utføre sine plikter og opprettholde offentlig ro og orden.

Men retten understreker at myndigheten som nå blir gitt til offentlige organer, kun kan bli brukt i spesifikke saker hvor det er nødvendig av «konkrete og spesifikke årsaker».


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart