Foto: Skjermdump fra Times of Israel
Foto: Skjermdump fra Times of Israel

Teitel-forsvaret vil hevde ham utilregnelig

Tingretten i Jerusalem utsatte rettssaken mot Jacob Teitel, for at forsvaret skal kunne bygge opp bevis for hans utilregnelighet.

Rettssaken mot en av Israels mest avskydde drapsmenn, Jacob Teitel, kommer til å bli en sak om tilregnelighetsspørsmålet.

Mandag bestemte tingretten i Jerusalem at saken skal utsettes fram til Teitels forsvarere har klart å bygge opp beviser for hans utilregnelighet i sakene han er siktet i. To drap, to drapsforsøk og annen voldsbruk skal han ifølge aktoratet stå bak.

Kan ikke stilles til ansvar
Forsvaret mener han ikke kan stilles til ansvar for sine drap på palestinere, som han hevder var som hevn mot selvmordsangrep. Grunnen er hans påstått nedsatte mentale funksjon.

Advokatene mener deres klient lever i sin egen virkelighet som er totalt annerledes enn den resten av verden deler. De hevder også at han ikke klarer å skjelne mellom rett og galt.

Teitel planla blant annet å bombe homseparaden i Tel Aviv og klarte nesten i 2008  å drepe den messianske jøden Ami Ortiz i bosetningen Ariel. Siden ble han arrestert av Shin Bet.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart