Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Scientologi-kirkens hovedkvarter i Tel Aviv. (Foto: Scientology Media)
Scientologi-kirkens hovedkvarter i Tel Aviv. (Foto: Scientology Media)

Nå har Scientologi-kirken kommet til Israel

Sciontologi-kirken har åpnet et nytt senter i Tel Aviv. - Dette viser at Tel Aviv er en av de mest pluralistiske byene i Midtøsten, sier en talsmann for ordføreren.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

I Norge har det vært en rekke oppslag som har satt scientologene i et dårlig lys. Blant annet tidligere stortingsrepresentant for SV, Olav Gunnar Ballo, hevder hans datter Kaja tok selvmord som følge av personlighetstester hun tok hos Scientologi-kirken. De blir også regelrett beskyldt for å «hjernevaske» sine medlemmer verden over.

I bydelen Jaffa i Tel Aviv har kirkesamfunnet åpnet et nytt hovedkvarter, uten at deres dårlige rykte har ført til noen komplikasjoner foreløpig.

– Som enhver ny religion er folk fulle av fordommer og tvil. Men vi bruker simpelthen logikk for å finne ut av livet selv og blir bedt om å stille spørsmål ved og debattere alt, forklarer talsmann for senteret, Sefi Fischler.

Ordførerens kontor i Tel Aviv mener kirkesamfunnets beslutning om å opprette senteret, er et vitnesbyrd om den religiøse toleransen i Israel.

– Bare innenfor noen få kvartaler finner du mange synagoger, flere moskeer og kirker – 4.000 år med abrahamittisk-monoteistiske religioner som uttrykker seg selv. Scientologi-senteret viser simpelthen at Tel Aviv er en av de mest pluralistiske byene i Midtøsten, sier talsmann Eytan Schwartz.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart