Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Homofilt par fikk innvilget skillsmisse

Homofilt par (Illustrasjon: flickr.com)
Homofilt par (Illustrasjon: flickr.com)
Et stykke israelsk rettshistorie ble skrevet søndag, da en israelsk domstol innvilget skillsmisse til et homofilt par. Overrabbinatet har mistet makten i saker som involverer jødiske homofile ekteskap.

Det var Familiedomstolen i Ramat Gan som innvilget begjæringen fra Uzi Even og Amit Kama. De har beordret innenriksdepartementet om å registere dem som skilt, selv om staten trolig kommer til å anke saken.

– Selv om staten skulle anke, ser det fra mitt ståsted ut som at denne dommen viser begynnelsen på undergravingen av rabbinatets makt. Jeg er veldig fornøyd med gjennombruddet, sier Kama.

Maktforskyvning
I Israel er det de ortodokse overrabbinatene som har det endelige ordet når det gjelder jødiske statsborgeres ekteskapelige spørsmål. Men en dom fra Høyesterett kan vise seg å bli avgjørende: Fem homofile par som hadde giftet seg i Canada ble beordret av Israels høyeste domstol å registreres som gifte. Dommeren i den lokale Familiedomstolen i Ramat Gan som behandlet saken til Even og Kama, sier Høyesteretts avgjørelse var veiledende for ham i denne saken.

– Med en gang Høyesterett bestemte at ekteskapene skulle registreres, er det ikke [logisk] mulig å se for seg at søkere som er enige om å ende sitt ekteskap skal tvinges til å være knyttet til hverandre. Det går på tvers av rettighetene og frihetene til individet, det går på tvers av grunnleggende lover i Israel og de grunnleggende verdiene som rettferdighet og likhet er, sier Yehezkel Eliyue.

– Under disse omstendighetene har ikke lenger den rabbinske domstolen autoritet til å gjennomføre høring i søkernes sak og er heller ikke rett forum å diskutere det, forklarer dommeren Ha’aretz.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart