Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Araberne har ikke råd til ekstra helseforsikring

Reklameplakat for det israelske forsikringsselskapet Clalit. (Illustrasjon: flickr.com)
Reklameplakat for det israelske forsikringsselskapet Clalit. (Illustrasjon: flickr.com)
Av 7,76 millioner israelerne som er medlem av de fire offentlige helseforsikringene, hadde 5,7 millioner av dem private forsikringer i tillegg i 2011.

Det tilsvarer 73 prosent av den israelske befolkningen. Disse 73 prosentene får velge sine egne operasjonsleger, får ekstra graviditetsundersøkelser, får mulighet til å innhente uavhengig legeevaluering i diagnosesaker og andre saker. Men dyre medisiner som ikke dekkes av det israelske offentlige tilbudet må fortsatt betales av egen lomme.

Blant den arabiske befolkningen er andelen som har ekstra privat forsikring svært lav, kun 40 prosent, hovedsakelig fordi mange av dem lever under den nasjonale fattigdomsgrensen og ikke har råd. Den årlige gjennomsnittlige årlige avgiften til privat helseforsikring utgjør 800-900 kroner per person.

Private «tilleggspakker» til den private helseforsikringen har blitt stadig vanligere i Israel. I dag omsetter private forsikringsselskaper årlig for 100 millioner kroner i slike «oppgraderte» helsepakker.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart