Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

1 av 5 «mattehoder» forsvinner utenlands

Illustrasjon: Koen Vereeken
Illustrasjon: Koen Vereeken
20 prosent av israelske professorer i matematikk flytter utenlands for å jobbe, viser en ny undersøkelse fra Statistisk sentralbyrå.

Undersøkelsen fokuserer på 20-årsperioden mellom 1985 og 2005, da 360.000 israelere fullførte en akademisk utdannelse. 4,9 prosent av disse har bodd mer enn tre år i utlandet. Gjennomsnittstallet er høyest blant doktorene, der 10,5 prosent har bodd mer enn tre år utenfor Israel. 20 prosent av alle israelske doktorer i matematikk valgte å bo minimum denne perioden borte. Også blant israelske leger er tallet så høyt som 7,2 prosent.

Tallene viser at det er langt vanligere for menn enn kvinner å bo en tid i utlandet. Det er også vanligere blant nye immigranter, særlig de som kommer fra USA, enn for eksempel blant de som har bodd i Israel hele livet. Flere jøder og kristne med akademiske utdannelse reiser ut, enn muslimer og drusere.

Hvor normalt det faktisk er for israelere å flytte utenlands for kortere eller lengre perioder, vises tydelig i en annen undersøkelse fra Statistisk sentralbyrå. 11 prosent av israelske velgere bor nemlig nå utenfor Israels grenser. Trolig kan det høye tallet delvis forklares med at jødiske immigranter til Israel ofte har familie og sosiale nettverk, som fortsatt bor i sine gamle hjemland.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart