Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Åndelig leder i Shas: – Vi flykter landet!

Valgreklame for Shas-partiet på en buss i Jerusalem, med bilde av åndelig leder og rabbiner Ovadia Yosef. (Foto: Hadar Edim)
Valgreklame for Shas-partiet på en buss i Jerusalem, med bilde av åndelig leder og rabbiner Ovadia Yosef. (Foto: Hadar Edim)
Shas-bevegelsens åndelige leder, rabbiner Ovadia Yosef, tar sterke virkemidler i bruk for å advare mot en allmenn verneplikt som rammer ultra-ortodokse bibelskolestudenter.

Fram til i sommer fikk ultra-ortodokse bibelskolestudenter fritak fra førstegangstjenesten i inntil 10 år mens de studerte, i tillegg til stipend fra staten. Men i realiteten ble de aldri innkalt for å tjenestegjøre i det israelske forsvaret.

Israelsk høyesterett har vedtatt at den israelske Tal-loven, som legitimerte denne praksisen, er i strid med menneskerettighetene og humane prinsipper om jevn fordeling av samfunnsbyrden. Siden den gang har politikerne forsøkt å få på plass en kompromissløsning, uten å lykkes.

Nå frykter det ultra-ortodokse Shas-partiet at Likud/Israel Beiteinu vil danne regjering uten å involvere de religiøse partiene, noe som kan få på plass en ny vernepliktslov uten behov for kompromiss med religiøse partier. Shas-bevegelsens åndelige leder, rabbiner Ovadia Yosef, hevder dette kan tvinge ultra-ortodokse jøder til å flytte ut av landet.

– Gud forby, vi vil måtte forlate Landet Israel og reise utenlands [skulle en slik allmenn lov bli vedtatt]. En vanskelig sak henger over oss: Førstegangstjeneste for bibelskolestudentene. Vi er omringet av dem som hater oss, omringet av fiender og disse onde menneskene som hater Toraen ønsker å innføre en lov mot oss – onde og hensynsløse lover. Vi er i stor fare. Toraen er i fare. Når vil vi igjen få store lærere av Toraen, dersom de tvinger oss inn i hæren? spør Yosef seg.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart