Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Flom og snø skaper store problemer i Israel

Også i 2009 opplevde Israel en betydelig flom i store deler av landet. (Foto: Abid Roy)
Også i 2009 opplevde Israel en betydelig flom i store deler av landet. (Foto: Abid Roy)
Store flomproblemer i Sentral-Israel har gjort at IAF og marinen har blitt satt til å redde mennesker som er fanget i de voldsomme vannmassene.

Kraftig nedbør og uvær over hele Israel har skapt flom i de sentrale delene av landet i dag. Byer som Hadera, Haifa og Netanya er enkelte steder så fylt av vannmasser at israelere er blitt sperret inne.

Femten mennesker måtte flykte opp på taket av huset sitt i nærheten av Haifa, for å kunne bli reddet av en av redningsenhetene i luftforsvaret. I Netanya klarte et annet redningsmannskap å hjelpe sju mennesker som stod fanget på taket av bilen sin. Over hele kysten redder hjemmefronten israelere ved hjelp av gummibåter. Fire soldater nær Jenin på Vestbredden måtte også få assistanse.

På Vestbredden samarbeider palestinske sikkerhetsstyrker tett med IDF for å bistå den palestinske befolkningen. Titalls mennesker er berget etter å ha vært fanget i sine hjem. En skolebuss med 30 barn ombord ble fanget i flomvann og måtte få assistanse fra den israelske hæren.

Snø i høyden
Minister for hjemmefronten, Avi Dichter, har opprettet et sivilt krisesenter for å kunne ta seg av mennesker som har fått hjemmene sine ødelagt av de enorme skadene som vannmassene forårsaker.

Men det som faller som vann ved den israelske kysten, faller som snø i høyereliggende områder. I Jerusalem og på Golan-høydene ble det i dag meldt om snøfall, noe som vanligvis byr på store utfordringer i Israel. De fleste skolene i disse områdene er derfor stengt. I Nord-Israel har store elver med overflødige vannmasser gjort at Genesaretsjøens vannstand har økt med 15 centimeter på under 24 timer. Hermon-fjellet har i løpet av det samme tidsrommet fått over én meter med snø.

Det nåværende uværet er ventet å vare til torsdag, da vinden og nedbøren vil avta noe. Men fortsatt vil det falle snø og regn, samt at temperaturene vil holde seg lave. Israelere flest, som ikke selv blir direkte berørt av det pågående uværet, ser nok på de store nedbørsmengdene mest som en fordel. Friskt ferskvann er mangelvare i denne regionen.

Kilder: Times of Israel, Yedioth Aharonoth


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart