Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– FIFA kan kreve at Beitar Jerusalem legges ned

Slik vil tribunene på Teddy Stadium se ut i kveldens cupkamp hjemme mot Maccabi Umm al-Fahm. Beitar Jerusalem stenger ute sine egne supportere. (Foto: Matthew Williamson)
Slik vil tribunene på Teddy Stadium se ut i kveldens cupkamp hjemme mot Maccabi Umm al-Fahm. Beitar Jerusalem stenger ute sine egne supportere. (Foto: Matthew Williamson)
Etter at fotballklubben Beitar Jerusalem skrev kontrakt med to muslimske spillere har rasistiske tilhengere fortsatt med de anti-arabiske slagordene som de tidligere rettet mot klubbens motstandere. Klubbledelsen og fotballforbundet advarer tilhengerne kraftig.

– Beitar vil for alltid forbli rent, het det på et banner en gruppe supportere bar med seg under 1-0 tapet hjemme mot Bnei Yehuda lørdag. «Ingen adgang for arabere», skrek de fra tribunene.

Anti-arabiske og anti-muslimske slagord har alltid preget en del av supportergruppen til Beitar Jerusalem. I ren Hooligans-stil hyller de jøder og jødedøm, klubbens etniske «renhet» som jødisk klubb og synger rasistiske sanger mot motstandernes muslimske spillere. Fansen har rykte på seg for å være en av de mest rasistiske i hele verden, på linje med Rangers og Celtic i Glasgow og supporterne til de største lagene i Nederland.

Nye muslimske spillere
Kanskje hadde lagets eier Arkadi Gaydamak håpet på å forbedre situasjonen da han hentet inn muslimene Dzhabrail Kadiyev og Zaur Sadayev fra Tsjekkia rett før Bnei Yehuda-kampen. Kanskje var det hans drøm at supporterne skulle innse at det er fotballferdighetene som teller, når disse guttene bare fikk tid til å la «beina» tale for seg.

Men foreløpig er situasjonen verre enn noen gang. De anti-muslimske slagordene sist kamp var så ekstreme at det israelske fotballforbundet (IFA) har innkalt klubben til et disiplinærmøte. Beitars ledelse har uttalt at deres neste kamp mot den arabiske klubben Maccabi Umm al-Fahm spilles foran tomme tribuner.

– Internasjonal jødisk sak
Knessets ordstyrer Reuven Rivlin er rasende over oppførselen som Beitar-fansen utviser. For det er ikke første gang klubben har blitt tvunget til å spille uten tilskuere. Både nasjonalt og internasjonalt har slike tiltak fulgt dem i mange år.

– I dag er det den internasjonale minnedagen for Holocaust. Tenk deg det bråket dersom grupperinger i England og Tyskland sa at jøder ikke kunne spille, sier han.

Jerusalems ordfører Nir Barkat er også svært opprørt over det som har hendt.

– Jødisk religion krever at vi behandler alle minoritetsgrupper likt og rettferdig. Akkurat som vi ikke ønsker at jøder skal bli misbrukt rundt forbi i verden fordi de er jøder, må vi verdsette muslimske og kristne spillere på våre sportslag. Dette er ikke bare en fotballrelatert sak, men en internasjonal jødisk sak, mener han.

Klubben frykter kroken på døren
UEFA og FIFA har virkelig fått øynene opp for den gruppen av fans på Beitar-kampene som sprer rasisme og har advart IFA om at hovedstadslaget kan bli tvunget til å legge ned. Klubbsjef Itzik Kornfein frykter hva som kan skje med klubben i framtiden.

– Implikasjonene ved flere rasistiske tilrop kan bli katastrofale for framtiden til klubben vår. Og slik snakker jeg ikke ofte. Beitar Jerusalem skammer seg over den rasistiske oppførselen som ble vist i kampen mot Bnei Yehuda. Denne oppførselen representerer ikke klubben og dens mange fans. Vi vil fortsette å utslette dette fenomenet med alle midler vi har til rådighet, forsikrer han.

Kilder: Jerusalem Post og Times of Israel


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart