Den ferske vinneren av Miss Israel er etiopisk-jødiske Yityish Aynaw. (Foto: Rozalina Photography, Facebook)
Den ferske vinneren av Miss Israel er etiopisk-jødiske Yityish Aynaw. (Foto: Rozalina Photography, Facebook)

Miss Israel 2013 er etioper

Yityish Aynaw fra Netanya er den første etiopiske jøden i Israel som har vunnet Miss Israel-konkurransen. 21-åringen kom til Israel som tolvåring.
Yityish Aynaw (t.v.) sammen med to av sine konkurrenter. (Foto: Yosi Mania, Facebook.com)
Yityish Aynaw (t.v.) sammen med to av sine konkurrenter. (Foto: Yosi Mamia, Facebook.com)

Bare ni år etter at hun kom til Israel for første gang skal Yityish Aynaw representere sitt nye land i Miss World og Miss Universe. Israel har forøvrig vunnet begge konkurransene én gang, i henholdsvis 1998 og 1976. Yityish Aynaw har ingen modellbakgrunn fra tidligere, opplyser Times of Israel.

Ifølge den ferske vinneren ønsker hun å kjempe for «å endre holdninger til mørkhudede modeller» og bli den første etiopisk-jødiske fjernsynsverten i hjemlandet en gang i framtiden.

Yityish Aynaw (Foto: Yosi Mamia, Facebook.com)
Yityish Aynaw (Foto: Yosi Mamia, Facebook.com)

Aynaw var offiser i hæren da hun gjennomførte førstegangstjenesten. Hun skryter av hvordan hun og sine medetiopere «ble kastet inn i» det offentlige skolesystemet, slik at de «raskt lærte å svømme» og lære en ny kultur å kjenne.

Ikke bare innen skjønnhetskonkurransen har kvinner med etiopisk bakgrunn i Israel fått et gjennombrudd. Da Yesh Atid ble det nest største Knesset-partiet i valget med 19 mandater, ble Pnina Tamano-Shata første etiopiske kvinne i nasjonalforsamlingen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart