Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Ultra-ortodokse tvinges til å undervise kjernefag

Ultra-ortodoks skole i Mea She'arim (Foto: Den amerikanske ambassaden i Tel Aviv)
Ultra-ortodoks skole i Mea She'arim (Foto: Den amerikanske ambassaden i Tel Aviv)
Lær elevene samfunnsfag, realfag og engelsk, eller mist statsstøtten. Det er utdanningsminister Shai Pirons budskap til de private ultra-ortodokse skolene.

– Ønsker dere penger fra staten? Undervisning i kjernefagene er statens forutsetning. Dersom dere ikke går med på det, tar jeg alle pengene, sa utdanningsminister Shai Piron i et intervju.

Utdanningsminister Shai Piron (Foto: Wikipedia)
Utdanningsminister Shai Piron (Foto: Wikipedia)

Yesh Atid-politikeren kommer selv fra jobben som rabbiner og lærer ved en religiøs skole, hvor slike fag var en viktig del av undervisningen. Israelske myndigheter har sett seg lei av at ultra-ortodokse skoler ikke underviser i det de selv beskriver som «sekulære fag», som er en del av den statlige felles læreplanen. Fram til nå har skolene deres fått statsstøtte, selv om de ikke har gått med på å oppfylle disse kravene. Det blir det nå slutt på, skal vi tro Piron.

– Selv om disse er private institusjoner som ikke kan bli fortalt hva de skal undervise, er det ingen grunn for meg å gi dem penger heller. Staten kan ikke finansiere noe som går imot sine interesser, mener Piron.

– Vi kan ikke tvinge fram kulturelle endringer. Hvis for eksempel en ultra-ortodoks person sier meg at «å legge matte til Torah-studiene er blasfemi», vil jeg åpne spesielle studiesentere som vil operere på kveldstid. Målet er å komme til enighet som vil se at ultra-ortodokse skoler underviser kjernen i læreplanen. Men dersom vi ikke lykkes med å komme til en avtale, vil vi ha en vanskelig strid foran oss. Institusjoner som lærer kjernefag vil få 100 prosent statsstøtte. De som ikke gjør det vil bli straffet [økonomisk], sier utdanningsministeren til Yedioth Aharonoth.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart