Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Mirakelstaten er blitt 65 år

Det offisielle fyrverkerishowet på Herzl-fjellet, på Uavhengighetsdagen i 2006. (Illustrasjon: Michael Summers, flickr.com)
Det offisielle fyrverkerishowet på Herzl-fjellet, på Uavhengighetsdagen i 2006. (Illustrasjon: Michael Summers, flickr.com)
Tirsdag kveld ved solnedgang startet mirakelstaten Israel feiringen av sin 65-årsdag. Landet har vært i de facto krig med en rekke arabiske land siden dag én.

Som vanlig ble markeringen av Uavhengighetsdagen innledet på Herzl-fjellet ved solnedgang tirsdag, med en stor seremoni og fakkeltenning. Én fakkel for hver av Israels tolv opprinnelige stammer, skriver Yedioth Aharonoth. Onsdag fortsatte feiringen på den offisielle fridagen med grilling, konserter og andre arrangementer. I likhet med oss nordmenn, vet israelerne å feire seg selv.

Yuli Edelstein (Foto: Wikipedia)
Yuli Edelstein (Foto: Wikipedia)

– Jeg ble ikke født i dette landet og jeg kjente ikke landskapene som barn. Som liten gutt drømte jeg aldri om at den dagen skulle komme når jeg skulle stå her, som representant for Israels Knesset, sa nasjonalforsamlingens ordstyrer Yuli Edelstein under seremonien.

– Jeg drømte aldri. Ikke fordi jeg ikke våget eller fordi jeg var redd. Som liten gutt kjente jeg knapt til staten Israel og drømte aldri om å være en del av den. Så derfor trodde jeg ikke det var mulig å drømme en drøm som var så fjern, så langt borte, så dyp og så annerledes, fortsatte han. Edelstein la fram sin drøm for Israel:

– Vi må streve etter et samfunn hvor vi kan leve med [politiske] motstandere. Et samfunn der ultra-ortodokse jøder fullt ut kan leve det livet de tror på, samtidig som de tar ansvar for statens sikkerhet og framtid – akkurat som hans sekulære brødre gjør, sa Edelstein.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart