Det offisielle fyrverkerishowet på Herzl-fjellet, på Uavhengighetsdagen i 2006. (Illustrasjon: Michael Summers, flickr.com)
Det offisielle fyrverkerishowet på Herzl-fjellet, på Uavhengighetsdagen i 2006. (Illustrasjon: Michael Summers, flickr.com)

Mirakelstaten er blitt 65 år

Tirsdag kveld ved solnedgang startet mirakelstaten Israel feiringen av sin 65-årsdag. Landet har vært i de facto krig med en rekke arabiske land siden dag én.

Som vanlig ble markeringen av Uavhengighetsdagen innledet på Herzl-fjellet ved solnedgang tirsdag, med en stor seremoni og fakkeltenning. Én fakkel for hver av Israels tolv opprinnelige stammer, skriver Yedioth Aharonoth. Onsdag fortsatte feiringen på den offisielle fridagen med grilling, konserter og andre arrangementer. I likhet med oss nordmenn, vet israelerne å feire seg selv.

Yuli Edelstein (Foto: Wikipedia)
Yuli Edelstein (Foto: Wikipedia)

– Jeg ble ikke født i dette landet og jeg kjente ikke landskapene som barn. Som liten gutt drømte jeg aldri om at den dagen skulle komme når jeg skulle stå her, som representant for Israels Knesset, sa nasjonalforsamlingens ordstyrer Yuli Edelstein under seremonien.

– Jeg drømte aldri. Ikke fordi jeg ikke våget eller fordi jeg var redd. Som liten gutt kjente jeg knapt til staten Israel og drømte aldri om å være en del av den. Så derfor trodde jeg ikke det var mulig å drømme en drøm som var så fjern, så langt borte, så dyp og så annerledes, fortsatte han. Edelstein la fram sin drøm for Israel:

– Vi må streve etter et samfunn hvor vi kan leve med [politiske] motstandere. Et samfunn der ultra-ortodokse jøder fullt ut kan leve det livet de tror på, samtidig som de tar ansvar for statens sikkerhet og framtid – akkurat som hans sekulære brødre gjør, sa Edelstein.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart