Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Ultra-ortodokse militærnektere kan bli fengslet i framtiden

Ultra-ortodokse ber ved Vestmuren på en sabbat. (Foto: Javier Corbo, flickr.com)
Ultra-ortodokse ber ved Vestmuren på en sabbat. (Foto: Javier Corbo, flickr.com)
Økonomiske sanksjoner mot ultra-ortodokse militærnektere er ikke nok, konkluderer en komité nedsatt av regjeringen. En økonomisk straff må gradvis omgjøres til fengselsstraff.

– Når sant skal sies så vil økonomiske sanksjoner gjøre denne komiteen til idioter, siden ingen kan kreve inn penger fra fattige. Vi vil derfor erstatte bøtene med fengselsstraffer, forklarer lederen for den regjeringsnedsatte komiteen som har fått i oppgave å finne en løsning på hvordan Israel skal få ultra-ortodokse inn i militæret.

Yaakov Peri (Foto: The Israel Project)
Yaakov Peri (Foto: The Israel Project)

Forsknings-, romfarts- og teknologiminister Yaakov Peri og hans komité ønsker å begynne med økonomiske bøter, men gradvis gå over til fengselsstraff for militærnekt. I 2017 skal overgangen være fullført, melder Times of Israel. Det vil stille ultra-ortodokse menn i samme bås med alle andre israelere som skulker unna militæret, de stilles også for retten med mindre de har en medisinsk forklaring som gir dem unntak.

Fram til den gradvise nedtrappingen av bøter er borte i 2017, er det de ultra-ortodokse bibelskolene der militærnekterne studerer som blir rammet av bøter, ikke privatpersoner. Det hører med til historien at Israel fortsatt lar ungdommer fra alle samfunnssektorer slippe førstegangstjenesten dersom de kan bevise at de er militærnektere av sterke ideologiske eller religiøse årsaker.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart