Homseparaden i Jerusalem i 2009. (Foto: Guy Yitzhaki, flickr.com)
Homseparaden i Jerusalem i 2009. (Foto: Guy Yitzhaki, flickr.com)

Tre tusen deltok i Jerusalems homseparade

Den årlige homseparaden i Jerusalem ble avholdt torsdag. En ultra-ortodoks mann ble arrestert, etter å ha kastet en stinkbombe mot folketoget.

Slagordet til årets homseparade i Jerusalem var «Vi ønsker endring». De vil ha endring i en hovedstad som henger et stykke etter byer som Tel Aviv og Netanya, når det kommer til respekten for homofile.

Men situasjonen blir sakte, men sikkert bedre for homofile også i Jerusalem. Bare for få år siden ble de årlige paradene stadig avlyst, grunnet trusler fra ekstreme elementer i det ultra-ortodokse miljøet. Det har ikke vært tilfellet de siste årene, selv om enkelte personer som ikke liker utviklingen ønsker å sabotere. En ultra-ortodoks mann ble arrestert under torsdagens parade, etter å ha kastet en stinkbombe inn i folketoget. To ultra-ortodokse kvinner ble også tatt hånd om, da de bar t-skjorter med påskriften «Jeg er et stolt esel».

«Esel» er et lite positivt begrep sekulære israelere bruker om de ekstreme elementene blant ultra-ortodokse, som nekter å godta premisset om at homofile og lesbiske kan leve som de vil.

Under årets demonstrasjon krevde arrangørene at Knesset fremmer rettighetene til homofile, lesbiske, bifile og transseksuelle (kalt «LGBT-rettigheter»).

– Hvert år skjer det provokasjoner, og vi er ikke bekymret. Vi vil fortsette marsjen. De tusenvis som marsjerte her beviste at vi er et sterkt lite samfunn, som har kommet langt i arbeidet med å sikre sine rettigheter. Hatet vi er vitner til, viser at vi har en lang vei å gå, sier en av deltakerne til Yedioth Aharonoth.

Ifølge avisen deltok rundt tre tusen personer i markeringen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart