Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israelsk far drepte sønnen og begikk selvmord i USA

Det amerikanske kartet med staten New Hampshire merket i rødt. (Illustrasjon: Wikimedia Commons)
Det amerikanske kartet med staten New Hampshire merket i rødt. (Illustrasjon: Wikimedia Commons)
Faren besøkte sin ni år gamle sønn på et YWCA-kontor i New Hampshire søndag, da han skjøt ham og seg selv med en voksen observatør til stede.

En e-post mannen skal ha sendt til en venn av ham før hendelsen, antyder at han var svært tynget av selvmordstanker. Israeleren hadde nettopp vært i hjemlandet for å begrave sin bror og skal ha vært deprimert i etterkant, opplyser Times of Israel. Men hans rabbiner Levi Krinsky i Manchester, New Hampshire, sier ingen var bekymret over at han kom til å skade noen andre eller seg selv.

– Hva har provosert ham til å ta sitt eget og sin sønns liv? Jeg tror ingen kommer til å forstå det, sier den fortvilte rabbineren.

YWCA er en av de eldste organisasjonene i verden som arbeider for å fremme kvinners rettigheter. Men i USA tilbyr de også hjelp med tilsynsmøter hver søndag i barnefordelingssaker, så separerte foreldre kan ha samvær med sine barn. Det var under et slikt møte, med en voksen observatør til stede, at Muni Savyon skjøt sin sønn og seg selv.

Savyon var svært samfunnsengasjert og en politisk liberal. I februar tapte han for andre gang kampen om å bli valgt inn i Representantenes hus i New Hampshire.

– Vennligst be for Savyon-familien, nå som de må takle det vi ikke kan forestille oss, skriver hans seirende motkandidat fra valget på Twitter, Peter King.

Hans første kone, som han ble skilt fra i 1997, beskriver ham som «en virkelig flott fyr» som «prøvde å hjelpe alle så mye han kunne».


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart