Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Sivilforsvaret lærer israelere hvordan de skal håndtere gassmasken. (Illustrasjon: Israel Defense Forces, flickr.com)
Sivilforsvaret lærer israelere hvordan de skal håndtere gassmasken. (Illustrasjon: Israel Defense Forces, flickr.com)

Israelere strømmer til for å skaffe gassmasker

Sivilforsvaret i Israel har utvidet åpningstidene på gassmaskestasjonene på grunn av enorm økning i etterspørsel.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Køene foran de militære gassmaskestasjonene i Israel har vokst og vokst, etter hvert som et NATO-angrep på Syria ser mer og mer sannsynlig ut. For å lette på situasjonen, vil Sivilforsvaret nå ha lengre «åpningstider», informerer Times of Israel.

Alle israelere som mangler gassmasker kan møte opp på en av stasjonene rundt i de store byene, mellom klokken 08:00 og 19:00 lokal tid. Fram til nå har stengetid vært 15:00.

Utenlandske statsborgere i Israel har nå begynt å frykte hva som skjer med dem, dersom Syria skulle avfyre kjemiske våpen mot Israel. 40 prosent av israelske statsborgere har ikke skaffet seg gassmasker, mens utenlandske statsborgere i Israel ikke har rett på dem. Totalt er det 220.000 utenlandske arbeidere i landet, inkludert asylsøkere, pluss alle turistene som til enhver tid oppholder seg her.

– Det er for eksempel uvisst hva som skjer med de mange fremmedarbeiderne som er eldrepleiere, skulle en katastrofe inntreffe. Myndighetene må huske at dette er mennesker som lever blant oss og at det er vår plikt å beskytte dem mot katastrofer, mener Reut Michaeli, leder for telefontjenesten Hjelpelinjen for fremmedarbeidere til Yedioth Aharonoth.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart