Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Nyttårsstatistikk: 8,081 millioner innbyggere i Israel

Ultra-ortodoks mann i Jerusalems gater (Illustrasjon: Montecruz Foto, flickr.com)
Ultra-ortodoks mann i Jerusalems gater (Illustrasjon: Montecruz Foto, flickr.com)
Tall fra Statistisk sentralbyrå på det jødiske årets siste dag, viser at Israel har omlag 8.081.000 innbyggere. 75,1 prosent er jøder og 20,7 prosent er arabere.

I året som har gått (5773 etter jødisk kalender) har Israel fått 148.000 flere statsborgere enn på samme tid i fjor. 160.749 nye babyer ble født, mens 19.968 gjennomførte «aliyah«. Landet består nå av 8,081 millioner borgere, hvor 7,9332 milloner av dem er bosatt i Israel. Det viser de årlige «nyttårstallene» fra Statistisk sentralbyrå (SSI).

Men tallene avviker noe fra tallene immigrasjonsmyndighetene opererer med. De mener at det totalt er 8.730.000 personer i verden som kan kalle seg israelere. Årsaken til avviket skal ifølge Yedioth Aharonoth skyldes, at en del israelere i utlandet ikke registreres på statistikken til SSI.

Mandag kveld innledes feiringen av to av jødedommens helligste dager, Rosh Hashana («Årets [over]hode»). Ifølge tradisjonen er dette feiringen av at Gud skapte Adam og Eva og representerer nyttårsfeiringen etter jødisk kalender. Det er en festfeiring som innleder ti dager med syndsbekjennelse og omvendelse, for å be Gud om nåde. På den avsluttende dagen, Yom Kippur, skriver Gud ned hvert menneskes skjebne og dom for det nye året i livets bok.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart