Ultra-ortodoks mann i Jerusalems gater (Illustrasjon: Montecruz Foto, flickr.com)
Ultra-ortodoks mann i Jerusalems gater (Illustrasjon: Montecruz Foto, flickr.com)

Nyttårsstatistikk: 8,081 millioner innbyggere i Israel

Tall fra Statistisk sentralbyrå på det jødiske årets siste dag, viser at Israel har omlag 8.081.000 innbyggere. 75,1 prosent er jøder og 20,7 prosent er arabere.

I året som har gått (5773 etter jødisk kalender) har Israel fått 148.000 flere statsborgere enn på samme tid i fjor. 160.749 nye babyer ble født, mens 19.968 gjennomførte «aliyah«. Landet består nå av 8,081 millioner borgere, hvor 7,9332 milloner av dem er bosatt i Israel. Det viser de årlige «nyttårstallene» fra Statistisk sentralbyrå (SSI).

Men tallene avviker noe fra tallene immigrasjonsmyndighetene opererer med. De mener at det totalt er 8.730.000 personer i verden som kan kalle seg israelere. Årsaken til avviket skal ifølge Yedioth Aharonoth skyldes, at en del israelere i utlandet ikke registreres på statistikken til SSI.

Mandag kveld innledes feiringen av to av jødedommens helligste dager, Rosh Hashana («Årets [over]hode»). Ifølge tradisjonen er dette feiringen av at Gud skapte Adam og Eva og representerer nyttårsfeiringen etter jødisk kalender. Det er en festfeiring som innleder ti dager med syndsbekjennelse og omvendelse, for å be Gud om nåde. På den avsluttende dagen, Yom Kippur, skriver Gud ned hvert menneskes skjebne og dom for det nye året i livets bok.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart