Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Bloomberg mottar «jødisk Nobel-pris»

New Yorks jødiske ordfører Michael Bloomberg. (Foto: Rachael L. Leslie, U.S. Department of Defence, flickr.com)
New Yorks jødiske ordfører Michael Bloomberg. (Foto: Rachael L. Leslie, U.S. Department of Defence, flickr.com)
New Yorks republikanske ordfører Michael R. Bloomberg mottar den første "Genesis-prisen", populært kalt "Den jødiske Nobel-prisen".

Det er første gang at Genesis-prisen deles ut. Vinneren mottar 1 million dollar i prispenger, som med dagens valutakurs tilsvarer rundt 6 millioner kroner.

Den deles ut av Genesis Philanthropy Group, som er en stiftelse opprettet av en gruppe russisk-jødiske milliardærer og fremmer jødisk identitet blant russisktalende jøder verden over. Michael R. Bloomberg er selv barnebarn av immigranter fra det gamle Sovjet.

En undersøkelse gjennomført for New York Times, viser at innbyggerne i New York er fornøyd med flere radikale endringer Bloomberg har fått gjennomført etter at han ble ordfører i 2002. Men det er andre områder hvor de fleste er misfornøyde.

I begrunnelsen for prisutnevnelsen blir Bloombergs rolle på den internasjonale arenaen også trukket fram. Han er en svært vellykket forretningsmann, med en formue på rundt 200 milliarder kroner. Derfor har han bestemt seg for å gi bort prispengene til et veldedig formål.

– For mange år siden overførte foreldrene mine til meg jødiske verdier og jødisk etikk, som jeg har tatt med meg gjennom hele livet, og som har båret meg gjennom livet, og som har guidet meg på alle livets områder i forretningslivet, regjeringen og i veldedighet. Genesis-prisen omfavner og fremmer disse samme verdiene og denne etikken – en felles tråd for det jødiske folk verden over, som har hjulpet menneskeheten opp igjennom århundrene, skriver ordføreren i en pressemelding.

Prisen blir delt ut i samarbeid med israelske myndigheter og kan bli tildelt jødiske kvinner og menn som har oppnådd store ting på forskjellige felter, som forskning, kunst, forretningsliv og diplomati. Bloomberg vil bli overrakt prisen i Jerusalem i mai av Israels statsminister Benjamin Netanyahu, opplyser den amerikanske avisen.

«Genesis» er et gresk ord for «begynnelse» eller «(ny)skapning». Det er også en internasjonal betegnelse på det vi i Norge kaller 1. Mosebok, eller den jødiske skapelsesberetningen i bokens første kapitler.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart