Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Tacloban var en gang en livlig filippinsk by med 220.000 innbyggere. I dag er den jevnet ved jorden, etter herjingene til tyfonen Haiyan. (Foto: Noel Celis, AFP)
Tacloban var en gang en livlig filippinsk by med 220.000 innbyggere. I dag er den jevnet ved jorden, etter herjingene til tyfonen Haiyan. (Foto: Noel Celis, AFP)

IDF sender 148 personer til Filippinene

En delegasjon på 148 menn og kvinner skal hjelpe dem som er rammet av naturkatastrofen på Filippinene.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Så langt skal 9,8 millioner mennesker være rammet av tyfonen Haiyan på Filippinene, 660.000 skal ha mistet sine hjem. I tillegg er så mange som 10.000 blitt drept i byen Tacloban alene, melder FN.

Sent søndag kveld sendte Israel to team som skal skaffe seg oversikt over situasjonen på bakken, for å gi råd om hva Israel kan bistå med. Et av teamene består av medlemmer av IDFs redningsenhet, mens det andre ledes av den frivillige organisasjonen F.I.R.S.T (Fast Israeli Rescue and Saving Team), som spesialiserer seg på slike kriseoppdrag som dette. Etter at disse to teamene hadde skaffet seg en oversikt og rapportert hjem, skulle Israel sende et mye større bidrag til Filippinene.

Medlemmer av redningsteamet til F.I.R.S.T på Ben Gurion-flyplass rett før avreise. Fra høyre: Daniel Grupel, Nitai Reich, Avi Bachar, Tsafrir Shifman og Vardit Aloni (Foto: Tazpit News Agency)
Medlemmer av redningsteamet til F.I.R.S.T på Ben Gurion-flyplass rett før avreise. Fra høyre: Daniel Grupel, Nitai Reich, Avi Bachar, Tsafrir Shifman og Vardit Aloni (Foto: Tazpit News Agency)

Onsdag sendte derfor IDF ned et team på 148 personer som skal bistå i det internasjonale redningsarbeidet som pågår. Det består av personer fra forsvarets eget medisinske personell, samt menn og kvinner fra IDFs redningsenhet. Første oppgave blir å sette opp et omfattende medisinsk senter, for å gi behandling til alle de som trenger det, opplyser Times of Israel.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart