To franske jøder har akkurat gjennomført "aliyah" og står foran Tempelplassen med sine nye israelske pass. (Illustrasjon: JAFI Israel)
To franske jøder har akkurat gjennomført "aliyah" og står foran Tempelplassen med sine nye israelske pass. (Illustrasjon: JAFI Israel)

49 prosent økning i immigrasjon fra Frankrike

De siste immigrasjonstallene fra Jewish Agency viser at 2.185 franske jøder har immigrert til nå i 2013. Fram til og med september i fjor var tallet 1.469.

Økningen i antallet franske jøder som gjennomfører «aliyah» tilsvarer 49 prosent. Totalt sett har økningen i den totale immigrasjonen vært på én prosent i årets ni første måneder, eller 13.905 mennesker.

Samtidig som det er vekst i immigrasjonen fra Europa, synder den jødiske immigrasjonen fra Nord-Amerika med 8 prosent. Totalt har 3.188 vest-europeiske jøder i år kommet «hjem» til Israel, en økning på 26 prosent, rapporterer Times of Israel.

I en rapport fra EUs byrå for fundamentale rettigheter som ble publisert tidligere denne måneden, sier en tredel av de 6.000 respondentene at de har vurdert å emigrere fordi de ikke føler seg trygge som jøder i hjemlandet. I Ungarn, Frankrike og Belgia var tallene særlig høye, hvor henholdsvis 48, 46 og 40 prosent vurderte å reise.

Staten Israel har en egen lov som sikrer alle verdens jøder rett til statsborgerskap ved flytting til landet.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart