Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Presidenten beklaget moské-hærverk

Denne teksten ble spraytagget på en moské i den arabiske israelske byen Fureidis. (Foto: Det israelske politiet.)
Denne teksten ble spraytagget på en moské i den arabiske israelske byen Fureidis. (Foto: Det israelske politiet.)
Israels president Shimon Peres ba de arabiske innbyggerne i den nordisraelske landsbyen Fureidis om unnskyldning på vegne av nasjonen, etter at en moské ble vandalisert tirsdag.

– Som landets president ber jeg om unnskyldning i våre borgeres navn, overfor alle innbyggere som har blitt berørt, sa Peres til landsbyens politiske leder Yonis Meree.

Dette skriver Times of Israel.

– Disse sjofle handlingene står i motsetning til jødisk tro og moral, og til alle Israels borgeres interesser, sa Peres.

– De gode relasjonene mellom jøder og arabere i området bygger alltid på en dyp respekt og takknemlighet overfor den andre parten. Slik bør det forbli, sa presidenten.

Landsbyrådets leder bekreftet med å svare at også han ville etterstrebe å opprettholde de gode relasjonene.

– Vi vil ikke la oss provosere av folk som kommer for å ødelegge sameksistensen. Disse lovbryterne kan ikke gjøre det, og vi må reise oss mot disse handlingene og bevare sameksistensen, sa Meree.

 

”Price tag” angrep

Jødiske ekstremister som kun representerer svært små grupperinger i Israel antas å stå bak angrepet. Dette hærverket føyer seg inn i rekken av såkalte ”price tag” angrep, represalier utført mot den palestinske befolkningen som reaksjon på det de mener er urettferdig israelsk politikk overfor bosetningene.

På moskeen i landsbyen i Haifa-distriktet med om lag 12.000 innbyggere, ble det spraymalet en davidsstjerne, og teksten: ”Steng moskeer, ikke yeshivaer”. Yeshiva-skoler er ortodokse jødiske skoler for religiøse studier. Teksten antas å være ment som en protest mot de israelske myndighetenes beslagleggelse av en slik skole i bosetningen Yitzhar.

I tillegg hadde dekkene på rundt 20 biler blitt skåret i stykker.

Et overvåkingskamera ved moskeen fanget opp tre maskerte menn som gikk rundt moskeen mandag kveld.

Da hærverket ble oppdaget tirsdag, trakk hundrevis av innbyggere i landsbyen ut i gatene og samlet seg til demonstrasjoner.

Onsdag fortsatte protestaksjonene i form av at både skoler, forretninger og offentlige tjenester i Fureidis erklærte full streik.

– Vi vil ikke våkne opp igjen til lignende hendelser, verken her eller andre steder. Det ville kunne føre til alvorlige reaksjoner, uttaler en av aksjonistene til Ynetnews.com.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart