Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Seks arrestert for drap på palestinsk ungdom

Maskerte palestinere kaster stein mot israelsk politi i Jerusalem. (Foto: Skjermdump fra CNN 6. juli 2014)
Maskerte palestinere kaster stein mot israelsk politi i Jerusalem. (Foto: Skjermdump fra CNN 6. juli 2014)
Seks jødiske ekstremister er arrestert under mistanke om å stå bak drapet på den palestinske 16-åringen Muhammad Abu Khdeir. Helgen har vært preget av gateopptøyer og voldelige aksjoner blant palestinerne.

Den palestinske gutten ble funnet drept onsdag morgen, dagen etter begravelsen av de tre israelske tenåringsguttene som ble kidnappet og drept av palestinske terrorister.

Lørdag ble det kjent at obduksjonsrapporten viser at gutten etter alt å dømme døde ved at han ble brent levende.

Palestinske gatedemonstranter har helt siden gutten ble funnet drept tatt utgangspunkt i at drapet var en hevnaksjon utført av jøder etter drapene på de tre israelske guttene, men ingen offisiell etterforskning har kunnet bekrefte denne teorien før i dag.

 

Seks mistenkte nasjonalister

Søndag ble det kjent at seks jødiske nasjonalister er arrestert i Jerusalem, mistenkt for å stå bak det brutale drapet. Times of Israel skriver at de arresterte ifølge etterretningstjenesten Shin Bet skal være medlemmer av en jødisk ekstremistcelle, som man nå antar at utførte drapet som en hevnaksjon, slik palestinerne har hevdet. Flere av de arresterte skal være mindreårige, ifølge flere medierapporter. De mistenkte skal være fra Beit Shemesh, Jerusalem og bosetningen Adam, ifølge Channel 2. En anonym kilde i sikkerhetstjenesten sier til nyhetsbyrået AP at de tror drapet var nasjonalistisk motivert.

Channel 2 rapporterer at noen av de mistenkte ble observert i det samme området i Øst-Jerusalem noen dager tidligere, og at de da skal ha forsøkt å kidnappe et arabisk barn, uten å klare det.

 

Opptøyer under begravelsen

Tusenvis av palestinere samlet seg i gatene i Øst-Jerusalem da gutten ble begravd fredag. Innrullet i et palestinsk flagg ble guttens kropp båret gjennom nabolaget hvor han kom fra, til en lokal gravlund, mens skudd ble avfyrt i luften og folkemengden ropte slagord om hevn.

– Med vårt blod og vår ånd skal vi gi offer for martyren, ropte folkemengden taktfast under prosesjonen, mens de viftet med palestinske flagg.

Maskerte palestinske ungdommer kastet steiner mot politiet, som besvarte angrepene med tåregass og sjokkgranater.

De palestinske selvstyremyndighetenes president Mahmoud Abbas uttalte allerede da at 16-åringen var offer for jødiske ekstremister som ville hevne de tre drepte israelske tenåringsguttene. Israels statsminister Benjamin Netanyahu har fordømt drapet.

 

Sperret veien og angrep jøder

Opptøyene fortsatte utover natten og videre inn i helgen, i flere byer og bydeler i Israel der arabiske innbyggere er i majoritet. I Kalansuwa gikk maskerte menn løs på flere biler, og satte fyr på den ene av bilene. En vei ble sperret av brennende bildekk, og maskerte menn begynte å spørre sjåførene i biler som ville forbi hva som var deres religion. To sjåfører som svarte på hebraisk ble dratt ut av bilene sine og banket opp. Den ene av dem klarte å komme seg tilbake til bilen og flykte. Den andre flyktet til fots, og bilen hans ble satt fyr på og brent opp. En uniformert politimann ble også angrepet. Han flyktet til fots, og bilen hans ble skadet.

Voldelige sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker oppsto også i blant annet Taibe, Tira og Baqa al-Gharbiya.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart