Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Palestinske og israelske barn spilte fotball til minne om julevåpenhvilen

Skjermdump fra video på Jpost.com.
Skjermdump fra video på Jpost.com.
I første verdenskrig – for hundre år siden – skal soldater ha kommet ut av skyttergravene for å spille fotball mot fienden i en kortvarig våpenhvile i julehøytiden. Mandag spilte israelske og palestinske barn en turnering til ære for legenden.

Historien om fotballkampen mellom tyske og allierte styrker under julevåpenhvilen i 1914 skal visstnok ikke være historisk bekreftet, men historien er fortsatt et kraftfullt symbol på fred. Mandag brukte Storbritannias ambassade i Israel legenden til å samle israelske og palestinske barn til fotballturnering i Haifa.

– Vi bygger vennskap gjennom fotball, og jeg kan ikke tenke på en bedre måte å minnes julevåpenhvilen for hundre år siden, sa Storbritannias ambassadør Matthew Gould. Den israelsk-arabiske sportskommentatoren Zuhair Bahloul skrøt av arrangementet, som han ser på som veldig verdifullt.

Storbritannias utenrikstjeneste har avholdt lignende fotballturneringer i flere andre land, ifølge Jerusalem Post, «Brasil, Russland, Sri Lanka, Ghana, Kamobodsja og mange flere.»

Det opplyses ikke i artikkelen til Jerusalem Post hvor de palestinske deltakerlagene kom fra. Da Shimon Peres-senteret arrangerte en vennskapsturnering i fotball i september, ble dette fordømt som «en forbrytelse mot menneskeheten» av Jibril Rajoub. Han er leder for det palestinske fotballforbundet og sitter i Fatahs sentralkomité. Det er ukjent hvordan Rajoub ser på julevåpenhvileturneringen.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart