Skjermdump fra video på Jpost.com.
Skjermdump fra video på Jpost.com.

Palestinske og israelske barn spilte fotball til minne om julevåpenhvilen

I første verdenskrig – for hundre år siden – skal soldater ha kommet ut av skyttergravene for å spille fotball mot fienden i en kortvarig våpenhvile i julehøytiden. Mandag spilte israelske og palestinske barn en turnering til ære for legenden.

Historien om fotballkampen mellom tyske og allierte styrker under julevåpenhvilen i 1914 skal visstnok ikke være historisk bekreftet, men historien er fortsatt et kraftfullt symbol på fred. Mandag brukte Storbritannias ambassade i Israel legenden til å samle israelske og palestinske barn til fotballturnering i Haifa.

– Vi bygger vennskap gjennom fotball, og jeg kan ikke tenke på en bedre måte å minnes julevåpenhvilen for hundre år siden, sa Storbritannias ambassadør Matthew Gould. Den israelsk-arabiske sportskommentatoren Zuhair Bahloul skrøt av arrangementet, som han ser på som veldig verdifullt.

Storbritannias utenrikstjeneste har avholdt lignende fotballturneringer i flere andre land, ifølge Jerusalem Post, «Brasil, Russland, Sri Lanka, Ghana, Kamobodsja og mange flere.»

Det opplyses ikke i artikkelen til Jerusalem Post hvor de palestinske deltakerlagene kom fra. Da Shimon Peres-senteret arrangerte en vennskapsturnering i fotball i september, ble dette fordømt som «en forbrytelse mot menneskeheten» av Jibril Rajoub. Han er leder for det palestinske fotballforbundet og sitter i Fatahs sentralkomité. Det er ukjent hvordan Rajoub ser på julevåpenhvileturneringen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart