Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Største antall immigranter til Israel på ti år

En gruppe immigranter ankommer Israel. (Illustrasjonsfoto: Nefesh B' Nefesh.)
En gruppe immigranter ankommer Israel. (Illustrasjonsfoto: Nefesh B' Nefesh.)
Immigrasjonen av jøder til Israel økte med 32 prosent fra 2013 til 2014. Økningen er størst fra Ukraina og Frankrike.

Ifølge en ny oversikt publisert 31. desember 2014 av Jewish Agency og departementet for immigrasjon og integrering ankom rundt 26.500 nye immigranter til Israel i 2014. Det er en økning på 32 prosent fra 2013.

For første gang er det Frankrike som topper listen av opprinnelsesland. Nesten 7000 franske jøder flyttet til Israel i 2014. Dette er en dobling fra året før, da tallet var rundt 3400. Denne utviklingen har fått myndighetene til å oppmuntre til mer immigrasjon fra Frankrike og det gjøres tiltak for å legge til rette for integrering. I tillegg har Jewish Agency opprettet flere spesialprogram som gir unge jødiske franskmenn mulighet til å erfare hvordan det er å bo i Israel.

Antallet immigranter fra Ukraina var på rundt 5840 i 2014. Det er tre ganger så mange som året før, da tallet var ca. 2020. Den dramatiske økningen skyldes den pågående konflikten i den østlige delen av landet. Jewish Agency og Immigrasjondepartementet har økt aktiviteten i Ukraina i tillegg til at de tilbyr immigrantene økonomisk støtte.

Leder for Jewish Agency, Natan Sharansky, forteller at 2014 var et rekordår der det for første gang ankom flere immigranter fra den frie verden enn antallet fra land i kriser eller konflikt.

– Denne trenden viser at Israel er et attraktivt land der det er godt å bo og at myndighetenes forente innsats for å øke immigrasjonen og styrke båndene mellom jøder i andre land og Israel, har vært en suksess. Ettersom vi forventer en fortsatt vekst i antall immigranter i fremtiden, har jeg et sterkt håp om at den neste regjeringen vil fortsette samarbeidet med Jewish Agency, sier Sharansky.

– Jeg er begeistret over å se fruktene av vårt strev, men vi har fortsatt ikke nådd målet. Vårt departement fortsetter å arbeide sammen med alle relevante parter for å «oppmuntre til å samle inn alle i eksil». Denne visjonen har vært forbundet med det jødiske folk siden staten Israel ble opprettet. Vi forventer for 2015 at 10 000 nye immigranter vil ankomme bare fra Frankrike, og vi vil overgå 30 000 immigranter fra hele verden, kanskje flere, sier Minister for immigrasjon og integrering Sofa Landver.

 

Statistikk

Her er en mer detaljert oversikt over de nyankommende til Israel i 2014:

Fra det vestlige Europa kom 8640 personer. For 2013 var tallet 4600. Det er en økning på 88 prosent. Fra Storbritannia ankom 620 personer mens tallet var 520 i 2013. Det betyr 20 prosent flere. Fra Italia kom 340, en dobling fra året før. Fra Belgia kom ca. 240. Det er en liten reduksjon. Antallet fra Tyskland holdt seg stabilt på ca. 120 personer.

Fra det tidligere Sovjetunionen kom rundt 11 430 personer i 2014. Det er en økning på 50 prosent fra 7610 personer i 2013. Fra Russland, Hviterussland og de baltiske statene ankom 4830 personer. I 2013 kom 4640. Rundt 300 immigranter kom fra Kaukasus og rundt 390 fra Sentral-Asia.

Immigrasjonen fra Latin-Amerika har i 2014 holdt seg stabil på rundt 1070 personer. Det er omtrent det samme som året før. Fra Brasil kom rundt 300, en økning på 45 prosent fra 210 året før. Rundt 297 kom fra Argentina, 76 fra Mexico, 70 fra Venezuela, 62 fra Colombia, 58 fra Uruguay og 52 fra Chile.

Fra USA kom rundt 3470 personer.  I 2013 var tallet rundt 3200. Det er en økning på 8 prosent. Rundt 400 immigranter kom fra Canada i 2014. Tallet var 384 året før.

For de andre landene i Øst-Europa, Sør-Afrika, Australia og New Zealand, var tallene omtrent som året før.

Mer en halvparten av immigrantene som kom i 2014 var under 35 år, med rundt 5300 barn og rundt 8200 unge voksne mellom 18 og 34 år. Den eldste immigranten kom fra Frankrike og var født i 1920, dvs. 104 år gammel. Den yngste kom fra USA og var bare noen uker gammel.

Rundt 2500 av immigrantene arbeider innen ingeniør- eller teknologifeltet og flere tusen av dem har grader fra høyere utdannelse. Flere enn 1000 leger eller helsearbeidere immigrerte til Israel, så vel som 600 kunstnere og idrettsmenn.

I november godkjente regjeringen en rekke anbefalinger som tar sikte på å rive ned hindringer for ansettelser av immigranter og å forenkle deres integrering i arbeidslivet.

Tel Aviv var byen som mottok flest immigranter med rundt 3400 personer. Kystbyen Netanya ble nummer to og hovedstaden Jerusalem nummer tre.

For mer informasjon se rapport for 2014 fra Jewish Agency her.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart