Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Gir gratis kurs til arabiske kvinner som vil bli bussjåfør

Illustrasjonsfoto via i24new.com.
Illustrasjonsfoto via i24new.com.
Israelske busselskaper har et stort problem med å rekruttere nok ansatte. De mangler rundt 1500 bussjåfører. Med stipend lokker Samferdselsdepartementet arabiske kvinner til å sette seg bak rattet.

Mindre enn 30 prosent av arabiske kvinner deltar i det israelske arbeidslivet. Selv om deltakelsen er økende, er det likevel lavt til tross for regjeringens innsats.

Disse to faktaene har ført til et nytt initiativ fra Samferdselsdepartementet for å få arabiske kvinner til å kjøre bussene.

I tillegg til kjøreopplæring for buss, vil kvinnene også få gratis kurs i hebraisk, kundebehandling og teknisk kunnskap om busser.

Det arabiske busselskapet Afifi har allerede forpliktet seg til å ansette de kvinnelige kandidatene på bussrutene de kjører i Nasaret-området.

Rekrutteringen av arabiske kvinner som bussjåfører er fortsatt kontroversiell, særlig for det hovedsakelig tradisjonelle arabiske storsamfunnet. Mange andre israelere har også ansett dette yrket som noe som tilhører mannen.

Til tross for dette har de involverte israelske myndighetene bestemt seg for å gjennomføre initiativet. De viser blant annet til at kvinnelige sjåfører ofte er mer forsiktige sjåfører enn menn.

Regjeringen vil betale for opplæringen som varer i 3,5 måneder og gir i tillegg et stipend på rundt 8000 kroner (4000 shekel) per måned.

Deltakerne er forpliktet til å arbeide som bussjåfør i minst ett år. Planen er at kvinnene i starten skal kjøre bussruter innenfor eller mellom arabiske byer og områder. Det vil ofte bety at de kan arbeide i nærheten av hjemmet og med bekvem arbeidstid.

Kilde: I24news fra 2. desember 2014 som siterer fra en artikkel i Ha’aretz.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart