Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Israel har sendt hjelpemannskaper til Nepal

IDFs del av det israelske teamet går om bord på flyet til Nepal. (Foto: IDF)
IDFs del av det israelske teamet går om bord på flyet til Nepal. (Foto: IDF)
260 hjelpearbeidere er på vei fra Israel til Nepal. Der skal de bidra i redningsarbeidet etter jordskjelvtragedien, og sette opp et eget feltsykehus for å hjelpe ofrene.

Dødstallene etter jordskjelvet som lørdag rammet området rundt Nepals hovedstad Katmandu, har mandag passert 4.000 ifølge internasjonale nyhetsbyråer. Over 6.500 skal være skadet, og titusener må sove under åpen himmel etter at hjemmene har rast sammen. Skjelvet nådde hele 7,8 på Richters skala.

Det israelske forsvaret og Magen David Adom har sammen med hjelpeorganisasjonene IsraAID og Tevel B’Tzedek mobilisert et massivt bidrag til hjelpearbeidet, ifølge Times of Israel. Totalt er 260 personer med i det israelske teamet som nå er på vei. 60 av dem er kompetente redningsarbeidere som skal være med på letingen etter overlevende. 40 av dem er leger og sykepleiere, og de resterende er annet helsefaglig personell og nødhjelpsarbeidere som blant annet skal dele ut mat, vann og nødvendig sanitærutstyr til trengende.

I løpet av 12 timer etter ankomst regner de med å ha fått satt opp feltsykehuset de skal drive. Der vil de ha kapasitet til å behandle 200 pasienter daglig. Sykehuset vil inkludere blant annet operasjonsrom og røntgenutstyr. Teamet reiste mandag.

– Dere sendes ut på et viktig oppdrag. Dette er Israels sanne ansikt – en stat som kommer til hjelp for dem som er langt borte i slike øyeblikk som dette. Lykke til. Vi stoler på dere, sa statsminister Benjamin Netanyahu til teamet før avreisen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart