Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Skjermdump fra flyets radar, via Ha'aretz.
Skjermdump fra flyets radar, via Ha'aretz.

Israelsk fly nødlandet torsdag kveld

Et passasjerfly fra det israelske selskapet El Al måtte nødlande på Ben Gurion-flyplassen i Tel Aviv like før midnatt torsdag.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

El Al-flyet er en Boeing 737, som hadde 182 passasjerer om bord. Flyet tok av fra Tel Aviv for å fly til Kiev i Ukraina tidligere i kveld. Etter avgangen eksploderte et av dekkene på flyet. Dermed ble turen mot Kiev avbrutt, og flyet måtte nødlande i Tel Aviv. Flyet sirkulerte over havet for å slippe ut drivstoff i forkant av nødlandingen.

Det var usikkert hvor dramatisk nødlandingen ville komme til å bli, fordi det ikke var avklart hvilket av hjulene som hadde eksplodert, ifølge Ha’aretz. Ben Gurion-flyplassen økte kriseberedskapsnivået, og flere titalls politibiler og ambulanser sto klare på stedet.

Kort tid før midnatt lokal tid landet flyet. Nødlandingen ble vellykket og bortsett fra at noen av passasjerene opplevde angstanfall, kom ingen til skade.

Jerusalem Post har publisert en video av nødlandingen, som du kan se her.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart