Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Stadig flere arabiske lærere i jødiske skoler

Den arabisk-israelske læreren Nedaa Rabi er her sammen med klassen hun underviser på Gvanim ungdomskole i Qadima. Skolen har ansatt fem arabiske lærere og er et vellykket eksempel på utdanningsdepartementets integreringsprogram. (Foto: Hadas Parush/Flash 90)
Den arabisk-israelske læreren Nedaa Rabi er her sammen med klassen hun underviser på Gvanim ungdomskole i Qadima. Skolen har ansatt fem arabiske lærere og er et vellykket eksempel på utdanningsdepartementets integreringsprogram. (Foto: Hadas Parush/Flash 90)
Antallet israelske arabere som jobber som lærere i jødiske offentlige skoler i Israel har økt med 40 prosent på tre år.

Antallet arabiske lærere i jødiske skoler har økt fra 420 til 588 på tre år, ifølge det hebraiske nyhetsnettstedet Walla. Aller størst har økningen vært i fagene engelsk, matematikk og naturfag. I disse tre fagene er det 76 prosent flere arabiske lærere nå enn for tre år siden. Det israelske utdanningsdepartementet har arbeidet målrettet for å integrere arabiske lærere i de jødiske skolene, for å fremme sameksistens og utjevne et overskudd av lærere i den arabiske delen av befolkningen, ifølge Israel Hayom.

– Integrasjonsprogrammet vårt har som mål å skape muligheter for fellesskap og sameksistens mellom de to befolkningsgruppene og å løse en situasjon der vi har et overskudd av lærere i den arabiske befolkningen og et underskudd av lærere i engelsk, matematikk og naturfag i den jødiske befolkningen, sier Eyal Ram, lederen for utdanningsdepartementets avdeling for undervisningspersonell.

Det er til dels stor kulturell avstand mellom jødiske og arabiske grupper i Israel. Israel Hayom refererer en meningsmåling fra Walla for tre måneder siden der 40 prosent av jødiske foreldre sa at de vil akseptere en arabisk lærer for sine barn uavhengig av lærerens religionstilhørighet, mens 21 prosent sier de ville være imot at barna skulle ha en arabisk lærer. 30 prosent av jødiske foreldre sier at de ville foretrekke en kristen arabisk lærer framfor en muslimsk, mens bare en prosent sier de ville foretrekke en muslimsk lærer.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart