Den arabisk-israelske læreren Nedaa Rabi er her sammen med klassen hun underviser på Gvanim ungdomskole i Qadima. Skolen har ansatt fem arabiske lærere og er et vellykket eksempel på utdanningsdepartementets integreringsprogram. (Foto: Hadas Parush/Flash 90)
Den arabisk-israelske læreren Nedaa Rabi er her sammen med klassen hun underviser på Gvanim ungdomskole i Qadima. Skolen har ansatt fem arabiske lærere og er et vellykket eksempel på utdanningsdepartementets integreringsprogram. (Foto: Hadas Parush/Flash 90)

Stadig flere arabiske lærere i jødiske skoler

Antallet israelske arabere som jobber som lærere i jødiske offentlige skoler i Israel har økt med 40 prosent på tre år.

Antallet arabiske lærere i jødiske skoler har økt fra 420 til 588 på tre år, ifølge det hebraiske nyhetsnettstedet Walla. Aller størst har økningen vært i fagene engelsk, matematikk og naturfag. I disse tre fagene er det 76 prosent flere arabiske lærere nå enn for tre år siden. Det israelske utdanningsdepartementet har arbeidet målrettet for å integrere arabiske lærere i de jødiske skolene, for å fremme sameksistens og utjevne et overskudd av lærere i den arabiske delen av befolkningen, ifølge Israel Hayom.

– Integrasjonsprogrammet vårt har som mål å skape muligheter for fellesskap og sameksistens mellom de to befolkningsgruppene og å løse en situasjon der vi har et overskudd av lærere i den arabiske befolkningen og et underskudd av lærere i engelsk, matematikk og naturfag i den jødiske befolkningen, sier Eyal Ram, lederen for utdanningsdepartementets avdeling for undervisningspersonell.

Det er til dels stor kulturell avstand mellom jødiske og arabiske grupper i Israel. Israel Hayom refererer en meningsmåling fra Walla for tre måneder siden der 40 prosent av jødiske foreldre sa at de vil akseptere en arabisk lærer for sine barn uavhengig av lærerens religionstilhørighet, mens 21 prosent sier de ville være imot at barna skulle ha en arabisk lærer. 30 prosent av jødiske foreldre sier at de ville foretrekke en kristen arabisk lærer framfor en muslimsk, mens bare en prosent sier de ville foretrekke en muslimsk lærer.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart