Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Vil avkriminalisere bruk av cannabis

Sikkerhetsminister Gilad Erdan støtter en avkriminalisering av cannabisbruk. (Foto: Ben Kelmer/Flickr)
Strategi- og sikkerhetsminister Gilad Erdan. (Foto: Ben Kelmer/Flickr)
Israelske narkotikamyndigheter vil ikke lenger straffeforfølge cannabisbrukere.

Israels sikkerhetsminister Gilad Erdan sa på en pressekonferanse torsdag at han går inn for å endre lovverket, slik at personlig bruk av cannabis ikke lenger skal straffeforfølges. Det israelske Anti-Drug Authority har foreslått at Israel kopierer «Portugal-modellen», hvor besittelse og bruk av rusmiddelet blir avkriminalisert, skriver The Times of Israel. Modellen fra Portugal går ut på at cannabisbruk først og fremst blir sett på som et helseproblem, og ikke et kriminelt problem.

– Dette betyr at vi går over til å gi administrative bøter, og at straffeforfølgelse bare vil skje som en aller siste utvei, fortalte sikkerhetsministeren på pressekonferansen.

Medisinsk bruk av cannabis er allerede tillatt i Israel.

Den nye retningen i ruspolitikken må først få gjennomslag i regjeringen, men flere politikere skal være positive til avkriminalisering. Trolig får forslaget gjennomslag.

Det vil i så fall innebære at det ikke lenger være straffbart å bruke eller oppbevare cannabis hjemme, men de som blir tatt for å røyke offentlig risikerer å bli bøtelagt. Førstegangsovertredelser vil straffes med et gebyr på 2200 kroner, men man slipper straffeforfølgelse. Blir man tatt for å røyke offentlig en gang til blir gebyret doblet.

De som blir tatt for tredje gang slipper også å bli straffeforfulgt, så lenge de aksepterer flere vilkår, som å miste førerkortet, miste retten til å bære skytevåpen og sier ja til å frivillig delta på et rehabiliteringsprogram. Blir man tatt for offentlig bruk for fjerde gang vil man automatisk bli siktet av påtalemyndighetene.

Sikkerhetsminister la også til at mindreårige under 18 år ville bli straffeforfulgt hvis de nekter å delta i et rehabiliteringsprogram. Pengene som blir spart ved å ikke straffeforfølge cannabisbrukere skal blant annet gå til rusbehandling.

– Jeg tar ikke lett på utfordringen, men det viktigste er at vi øker bevisstheten rundt effektene av rusbruk og ikke at vi straffeforfølger flest mulig, fortalte Erdan.

Israel er allerede et av landene i den vestlige verden med mest lovlig bruk av cannabis, med over 21.000 personer som har medisinsk lisens til å bruke rusmiddelet. Israel er også pioneerer i forskning på cannabis som medisin.

Israel vil trolig gå inn for å avkriminalisere bruk av cannabis. Dette bildet er fra marijuana-marsjen i Vancouver. (Foto: Danny Kresnyak/Flickr)
Israel vil trolig gå inn for å avkriminalisere bruk av cannabis. Dette bildet er fra marijuana-marsjen i Vancouver. (Foto: Danny Kresnyak/Flickr)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart