Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Israel har avkriminalisert bruk av cannabis

Det 22. Knesset som ble valgt 17. september 2019 ble det mest kortvarige i Israels historie. (Foto: Kobi Gideon /CC)
Det 22. Knesset som ble valgt 17. september 2019 ble det mest kortvarige i Israels historie. (Foto: Kobi Gideon /CC)
Ny lov gjør at personer blir straffeforfulgt først etter å ha blitt pågrepet fire ganger.

Regjeringen i Israel vedtok søndag å avkriminalisere besittelse og bruk av cannabis, skriver Ha´aretz. Cannabis er rusmidler fremstilt av hampplanten, hvor mariuhana og hasj er de vanligste. Israel følger dermed «Portugal-modellen», hvor cannabisbruk først og fremst blir sett på som et helseproblem, og ikke et kriminelt problem.

– Dette sender en melding om at en million israelere som bruker mariuhana, ikke er kriminelle, forteller Tamar Zandberg fra Meretz, leder av Knessets spesialkomite for rus- og alkoholmisbruk, som skal implementere den nye loven i Israel.

Det var israelske Anti-Drug Authority som foreslo avkriminalisering. Det betyr at det ikke lenger er straffbart å bruke eller oppbevare cannabis hjemme, men de som blir tatt for å røyke offentlig vil bli bøtelagt. Førstegangsovertredelser vil straffes med et gebyr på 2300 kroner, men man slipper straffeforfølgelse. Blir man tatt for å røyke offentlig en gang til blir gebyret doblet. Først ved fjerde overtredelse vil personer blir straffeforfulgt. Bøtene som kreves inn skal brukes til å forebygge narkotikabruk.

Israel er allerede et av landene i den vestlige verden med mest lovlig bruk av cannabis, med over 21.000 personer som har medisinsk lisens til å bruke rusmiddelet. Blant annet brukes det av kreftpasienter, personer med Parkinsons, Multippel sklerose og andre kroniske sykdommer. Israel er også en pioneer i forskning på cannabis som medisin.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart