Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Den israelske modellen Bar Refaeli. (Foto: El Hormiguero, flickr)
Den israelske modellen Bar Refaeli. (Foto: El Hormiguero, flickr)

Ingen blir mobbet og trakassert mer på nettet

Aner du hvor mye Bar Refaeli blir hetset?

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Modellen, skuespilleren og artisten Bar Refaeli er den israelske kvinnen som soleklart får mest verbale angrep rettet mot seg i sosiale medier. Bare i løpet av år 2016 ble Refaeli nevnt 19.000 ganger i kvinnehatende sammenheng. Det tilsvarer mer enn 50 ganger i døgnet. Av 63.000 referanser til modellen inneholdt 41 prosent obskøniteter, trakassering eller oppfordring til vold. Av disse var 14.000 publisert på Refaelis egen Facebook-side, skriver Ha’aretz.

Tallene kommer fram i en rapport fra Berl Katznelson Foundation’s Hate Report, utarbeidet i samarbeidet med Vigo Social Intelligence, en selskap som måler aktivitet på internett.

Kultur- og sportsminister Miri Regev blir regnet som en av de mest aktive politikerne på sosiale medier. Hun er nevnt 150.000 ganger i 2016. 31.000 av disse inkluderte «voldelige kommentarer». Det mest vanlige var «uhyre» (3.000 ganger) og «hore» (400 ganger).

For Tamar Zandberg, Knesset-politiker fra det venstreorienterte Meretz-partiet og sangeren Eden Ben Zaken er det registrert 6000 verbale angrep i sosiale medier. Justisminister Ayelet Shaked fra det høyreorienterte partiet Bayit Yehudi og journalisten Ilana Dayan har fått 5000.

Undersøkelsen ble laget i anledning kvinnedagen 8. mars, og hensikten er å sette fokus på kvinnehatende aktivitet i sosiale medier.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart