Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Både jøder og arabere er stolte over å være israelere

Både israelske jøder og arabere er stolt over å være israelere. (Foto: U.S. Embassy Tel Aviv/Flickr)
Stadig flere israelske arabere tar høyere utdanning ved høyskoler og universiteter. (Foto: U.S. Embassy Tel Aviv)
De israelske araberne er også mer fornøyd med livet i Israel enn jødene.

En spørreundersøkelse som nylig ble publisert av det Jerusalem-baserte Israel Democracy Institute og universitet i Tel Aviv, viser at både jøder og arabere er stolte over å være israelske statsborgere. Blant jødene som ble spurt svarte 86 prosent at de var stolte av sin israelske identitet, men også en majoritet på 51 prosent av araberne beskrev seg selv som «ganske stolt» eller «veldig stolt» over å være israeler.

Undersøkelsen viser også at araberne er mer fornøyd med tingenes tilstand i Israel enn den jødiske majoriteten. Deltakerne i spørreundersøkelsen fikk spørsmål om «hvordan går det?» og blant jødene svarte 43,9 prosent at de så Israels situasjon som «god» eller «veldig god», mens blant araberne svarte 66 prosent det samme. 73 prosent av jødene og 61 prosent av araberne er optimistiske til landets framtid.

For både israelske arabere og jøder ser på de økonomiske framtidsutsiktene i Israel som gode, og mange mener sikkerhetssituasjonen også er god. 83 prosent av jødene og 75 prosent av araberne mener myndighetene er «veldig flinke» eller «ganske flinke» til å ivareta landets sikkerhet, viser den ferske spørreundersøkelsen.

Men verken den jødiske majoriteten eller den arabiske minoriteten mener myndighetene lytter godt nok til folkets ønsker. Bare to prosent av jødene og fem prosent av alle israelere mener de israelske myndighetene gjøre en «veldig god» jobb med å være oppmerksom på hva innbyggerne i Israel vil ha. Mange synes også myndighetene ikke gjør en god nok jobb med å redusere sosiale forskjeller i landet.

På spørsmål som bare gikk til de israelske araberne svarte kun 4,2 prosent at de ville valgt å bo i en palestinsk stat hvis det blir en mulighet i framtiden. 46,5 prosent av de israelske araberne svarer at de vil fortsette å bo i Israel, mens 38,6 prosent svarer at de ville foretrukket å bo i en enstatsløsning fra Jordandalen til Middelhavet.

Undersøkelsen hadde 600 deltakere og en feilmargin på 4,1 prosent.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart