Beduinsk kvinne. (Illustrasjonsfoto: Pixabay/stux)
Beduinsk kvinne. (Illustrasjonsfoto: Pixabay/stux)

14 år gammel palestinsk jente solgt og tvangsgiftet av voldelig far – søkte og fikk hjelp hos israelsk politi

Nå vurderer israelske myndigheter hvor hun skal bo og hvem som kan gi henne best omsorg.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

En 14 år gammel muslimsk jente fra Hebron kontaktet i forrige uke det israelske grensepolitiet ved inngangen til Patriarkenes grav i Hebron og ba om beskyttelse.

Årsaken var at hun ønsket å komme seg vekk både fra sin egen far og fra ektemannen. Faren skal tidligere i år ha solgt og tvangsgiftet henne for rundt 23.000 kroner (10.000 shekel) til en 35 år gammel beduin fra landsbyen Shaqib-al-Salam, sør for Beersheba i det sørlige Israel.

Etter bryllupet i februar bodde hun sammen med ektemannen, men etter å ha blitt fysisk og psykisk mishandlet rømte hun for rundt én måned siden tilbake til familien i hjembyen Hebron på Vestbredden.

Men heller ikke der var hun trygg. På grunn av farens dårlige behandling valgte hun i forrige uke å rømme enda en gang og søke hjelp fra Israel.

Patriarkenes grav i Hebron. (Foto: Djampa, Wikimedia Commons)
Patriarkenes grav i Hebron. (Foto: Djampa, Wikimedia Commons)

Det var den hebraiske utgaven av Ha’aretz som først skrev om saken onsdag morgen 4. oktober. Den ble også publisert i engelsk versjon av Ha’aretz, i24NEWS og The Jewish Press, og på hebraisk hos Yedioth Ahronoth.

Grensepolitiet behandlet saken som et humanitært nødstilfelle. 14-åringen ble først overlevert til IDFs siviladministrasjon. Deretter fikk hun hjelp fra Israels sosialtjeneste og tildelt plass på et krisesenter i Nord-Israel før den jødiske helligdagen Yom Kippur startet fredag 29. september. Ifølge sosialtjenesten skal hun ha vært i livsfare. Nå undersøker de hvilke tiltak som best kan gi henne beskyttelse.

Det israelske justisdepartementets avdeling for bekjempelse av menneskehandel vil også vurdere om hun kan få status som offer for menneskehandel.

Ektemannen ble arrestert av israelsk politi på tirsdag og sitter i varetekt siktet for blant annet voldtekt og fysisk og psykisk mishandling.

Advokat Nachmi Feinblat, som representerer jentas israelske slektninger i den israelsk-arabiske landsbyen Fureidis, som ligger ved Middelhavet sør for Haifa, fortalte at han har sendt en søknad om overtakelse av omsorgen til det israelske justisdepartementet og IDFs siviladministrasjon. I brevet ber advokaten om at myndighetene vurderer muligheten for at hun kan bo hos velstående slektninger i Israel. Jentas storfamilie i Hebron har også tilbudt å oppfostre henne.

Advokat Nachmi Feinblat. (Skjermdump fra Facebook)
Advokat Nachmi Feinblat. (Skjermdump fra Facebook)

En av slektningene uttalte til Haaretz: – Jeg ble sjokkert da jeg hørte hva som hadde skjedd med barnet. Hun vokste opp på et dårlig sted for barn og i et vanskelig miljø. Faren har slått henne hele livet og deretter ble hun solgt som en vare til en mann som også slo og gjorde fryktelige ting mot henne. Hun er ei modig jente og har vært igjennom mange ting i livet. Hun har sett mer enn det hun burde ha sett. Nå er det på tide at hun får et behagelig og trygt liv.

Advokat Feinblat la til at familien takket de israelske sikkerhetstyrkene for å ha reddet jenta og bragt henne i sikkerhet i Israel.

Jewishpress skriver også at ifølge israelsk lov er aldersgrensen 18 år for å inngå ekteskap. Likevel ble 1000 muslimske jenter under 18 år gift i 2012, ifølge tall fra Israels statistiske sentralbyrå. 362 av jentene var under 16 år. Samah Salayama, som kjemper for kvinners rettigheter, mener de reelle tallene er mye høyere fordi mange mindreårige jenter ikke registrerer ekteskapet hos innenriksdepartementet. Salayama la til at det faktum at 2000 barn hvert år blir født av mindreårige muslimske mødre, beviser at loven om 18 års aldersgrense brytes i stort omfang i Israel.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart