Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel hjelper palestinske bønder med å dyrke frukt

Samir Moadi fra den israelske siviladministrasjonen (i midten) sammen med to palestinere. (Foto: COGAT)
Samarbeidet innen landbruk øker mellom israelere og palestinere.

Nylig ble 36.000 unge ananasplanter utdelt til palestinske bønder i områdene Tulkarem, Jenin, Kalkiliya og Jordandalen. Det skriver COGAT på sin egen Facebook-side.

COGAT er en avdeling i det israelske forsvarsdepartementet med ansvar for kontakten med palestinere på Vestbredden og Gazastripen, og med internasjonale organisasjoner.

Totalt ble 60.000 unge ananasplanter utdelt til palestinske bønder på Vestbredden. (Foto: COGAT)

Utdelingen av plantene markerte siste del og dermed avslutningen av et prosjekt som har vært ledet av landbruksavdelingen i COGAT. Totalt ble 60.000 ananasplanter utdelt til palestinske bønder rundt omkring på Vestbredden.

Dette prosjektet har vært del av en større plan for å forbedre og øke verdien av palestinsk landbruk ved å dyrke flere typer frukt av høy kvalitet, som for eksempel jordbær, paprika og miniagurk.

Ananasfrukt klar for salg. (Foto: COGAT)

– Samarbeidet innen landbruk mellom Israel og palestinerne blir sterkere. Vi vil fortsette med å gi palestinske bønder den grundige fagkunnskapen de trenger slik at denne sektoren kan vokse og dermed styrke den palestinske økonomien. Det vil bidra til å stabilisere sikkerheten i regionen, forteller Samir Moadi. Han er sjef for landbruksavdelingen i siviladministrasjonen.

https://www.facebook.com/cogatonline/posts/2290005934428411

I juni ble en av Israels største årlige landsbruksmesser, AgroMashov, avholdt i Tel Aviv. Der deltok rundt 300 palestinske bønder sammen med mange nyskapende israelske selskaper fra landbrukssektoren. De utvekslet blant annet kunnskap om avansert jordbruksteknologi.

– Vi forsøker å hjelpe palestinske bønder så mye som mulig, forteller Samir Moadi i denne videoen fra landbruksmessen AgroMashov som ble arrangert 11. og 12. juni 2019 i Tel Aviv. (Video: COGAT)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart