Samir Moadi fra den israelske siviladministrasjonen (i midten) sammen med to palestinere. (Foto: COGAT)

Israel hjelper palestinske bønder med å dyrke frukt

Samarbeidet innen landbruk øker mellom israelere og palestinere.

Nylig ble 36.000 unge ananasplanter utdelt til palestinske bønder i områdene Tulkarem, Jenin, Kalkiliya og Jordandalen. Det skriver COGAT på sin egen Facebook-side.

COGAT er en avdeling i det israelske forsvarsdepartementet med ansvar for kontakten med palestinere på Vestbredden og Gazastripen, og med internasjonale organisasjoner.

Totalt ble 60.000 unge ananasplanter utdelt til palestinske bønder på Vestbredden. (Foto: COGAT)

Utdelingen av plantene markerte siste del og dermed avslutningen av et prosjekt som har vært ledet av landbruksavdelingen i COGAT. Totalt ble 60.000 ananasplanter utdelt til palestinske bønder rundt omkring på Vestbredden.

Dette prosjektet har vært del av en større plan for å forbedre og øke verdien av palestinsk landbruk ved å dyrke flere typer frukt av høy kvalitet, som for eksempel jordbær, paprika og miniagurk.

Ananasfrukt klar for salg. (Foto: COGAT)

– Samarbeidet innen landbruk mellom Israel og palestinerne blir sterkere. Vi vil fortsette med å gi palestinske bønder den grundige fagkunnskapen de trenger slik at denne sektoren kan vokse og dermed styrke den palestinske økonomien. Det vil bidra til å stabilisere sikkerheten i regionen, forteller Samir Moadi. Han er sjef for landbruksavdelingen i siviladministrasjonen.

https://www.facebook.com/cogatonline/posts/2290005934428411

I juni ble en av Israels største årlige landsbruksmesser, AgroMashov, avholdt i Tel Aviv. Der deltok rundt 300 palestinske bønder sammen med mange nyskapende israelske selskaper fra landbrukssektoren. De utvekslet blant annet kunnskap om avansert jordbruksteknologi.

– Vi forsøker å hjelpe palestinske bønder så mye som mulig, forteller Samir Moadi i denne videoen fra landbruksmessen AgroMashov som ble arrangert 11. og 12. juni 2019 i Tel Aviv. (Video: COGAT)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart