Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

En gruppe immigranter ankommer Israel. (Illustrasjonsfoto: Nefesh B' Nefesh.)
En gruppe immigranter ankommer Israel. (Illustrasjonsfoto: Nefesh B' Nefesh.)

Innvandringen til Israel økte med 30 prosent

Kraftig økning i antallet russiske jøder som gjennomfører aliyah.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

I løpet av første halvår økte innvandringen til Israel med nesten 30 prosent i forhold til på samme tid i fjor, skriver den israelske avisen Jerusalem Post.

16.005 jøder og deres familier innvandret til Israel i løpet av årets seks første måneder. De fleste kommer fra russisk-språklige land, hvor det ofte er mye økonomiske problemer, økende nasjonalisme og stadig mindre frihet.

Immigranter fra land som var en del av det gamle Sovjetunionen stod fjor for to tredeler av de 12.366 immigrantene som ankom i løpet av første halvår. I år kommer 74 prosent av innvandrerne fra tidligere Sovjet-land.

De største andelen av innvandrere kommer fra Russland, hvor andelen jøder som gjør aliyah har steget med hele 72 prosent så langt i år. 7884 jøder har emigrert fra Russland til Israel i år. Fra Ukraina har det kommet 3007 jødiske immigranter. Det er en økning på ni prosent i forhold til i fjor.

Det har vært en liten nedgang i antallet jøder i USA som har gjort aliyah. 910 amerikanske jøder emigrerte til Israel i første halvdel 2018. I år var tallet 843. Antallet jøder som emigrerte fra Frankrike har derimot sunket kraftig. 795 franske jøder gjennomførte aliyah i løpet av årets seks første måneder. Det er en nedgang på 21 prosent i forhold til på samme tid i fjor.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart