Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– 50.000 vil immigrere til Israel i år

En entusiastisk folkemengde tar imot jødiske immigranter fra Frankrike med t-skjorter hvor det står #choosing Israel.
Koronapandemien og antisemittisme gjør at mange jøder vil flytte til Israel.

Direktør for Jewish Agency, Josh Schwartz, sier Israel kan forvente opp mot 50.000 nye immigranter fra hele verden i løpet av 2020. Det vil nesten være en dobling av gjennomsnittet de siste årene, skriver avisen Jerusalem Post.

Schwartz kom med anslaget under det første møtet i Knessets komité for aliyah, integrering og diaspora, hvor Likud-politiker David Bitan ble innviet som den nye lederen av komiteen.

I 2008 immigrerte rundt 28.000 mennesker til Israel, men Schwartz sier at koronapandemien har kraftig svekket flere jødiske samfunn verden over. Det kan føre til en kraftig økning i aliyah – jøder som immigrerer til Israel.

Nefesh B’Nefesh, som organiserer aliyah fra Nord-Amerika, sier de har opplevd en kraftig økning i antallet mennesker som ber dem om hjelp til aliyah etter at koronapandemien for alvor rammet USA. Organisasjonen Qualita, som hjelper franske immigranter i Israel, sier de også har opplevd stor interesse for aliyah de siste månedene.

Bitan mener Israel må forberede seg på storskala innvandring som følge av pandemien, i tillegg til økende antisemittisme. Han sa i møtet at han ville strebe etter å rette opp feil og uoverensstemmelser som tidligere var gjort i forhold til arbeidet med å oppmuntre til aliyah og integrere innvandrere.

– Vi vil forskuttere penger til disse viktige spørsmålene, sa Bitan, som selv emigrerte fra Marokko til Israel med familien i 1965. Han understreket også at det var viktig å hjelpe små jødiske samfunn i utlandet som kanskje sliter.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart