Tidlig i pandemien var det meste av butikker stengt av. Nå åpnes det gradvis opp igjen, men mange har ingen jobb å returnere til.

Fortsatt drøyt én million arbeidsledige

Arbeidsledigheten i Israel holder seg på et rekordhøyt nivå.

Ved slutten av mai var 960.000 israelere registrert som arbeidsledige, ifølge tall nylig publisert av Arbeidskontoret i Israel. De dystre tallene er en direkte konsekvens av koronapandemien og den langvarige nedstengningen av samfunnet, skriver Yedioth Ahronot. Spesielt turistnæringa er hardt rammet

Samtidig som arbeidsledigheten har økt har antallet ledige jobber sunket dramatisk, som gjør at lavtlønnede arbeidere lider mest av denne krisen.

I februar, før pandemien startet, var arbeidsledigheten i Israel på 3,9%. Ved slutten av april, på høyden av krisen, hadde arbeidsledigheten steget til svimlende 27,5%. Ved slutten av mai hadde ledigheten sunket til 23,5%.

I Eilat, som er avhengig av turisme, har arbeidsledigheten vært 75%.

Arbeidskontoret advarer om at den økonomiske nedgangen vil føre til at mange får mindre penger å rutte med, som vil påvirke kjøpekraften deres både på kort og lang sikt. Det er også ventet at lønningene vil gå nedover. Dette vil spesielt gå hardt utover de lavtlønnede i landet, opplyser de.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart