Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Kraftig økning i fattigdom i Israel

Organisasjonen Latet deler ut mat og andre forsyninger til trengende familier i Israel. Dette bildet er tatt før pandemien.

Mer enn en kvart million husholdninger i Israel har siden starten på korona-pandemien falt under fattigdomsgrensen. En økning på nesten 50 prosent, viser en rapport publisert av organisasjonen Latet. Andelen husholdninger i fattigdom har økt fra 20,1 prosent til 29,3 prosent, skriver Times of Israel.

Bak tallene viser det seg at medlemmene i 850.000 husholdninger i Israel mangler tilfredsstillende boforhold, utdanning, helsevesen og nok mat, med 268.000 husholdninger som har falt under fattigdomsgrensen siden starten på pandemien tidligere i år. Nesten én million israelere er i dag arbeidsledig eller permittert uten lønn. Pandemien har gjort at mange har mistet jobben.

Latet jobber med å bekjempe fattigdom og matusikkerhet og hjelper 70.000 trengende familier via et nettverk av veldedige organisasjoner. De anslår at rundt 143.000 familier har sluttet seg til de 513.000 familiene som allerede led av matusikkerhet før krisen, med 34.000 av de nye familiene som opplever en alvorlig grad av matusikkerhet.

Med matusikkerhet menes usikker eller begrenset tilgang til ernæringsmessig tilstrekkelig og trygg mat, eller at evnen til å tilegne seg akseptabel mat på sosialt og kulturelt akseptable måter er begrenset eller usikker. Selv om det kan lede til underernæring, så er det ikke det samme. Det er faktisk en av hovedårsakene til fedme og er nært knyttet til sykdom og økt sårbarhet for sykdommer som COVID-19.

Rapporten til Latet viser også at i forbindelse med pandemien har rundt 422.000 husholdninger, som representerer 14,5% av landet, sluttet seg til de 699.000 husholdningene (24,1%) som allerede led en eller annen form for økonomisk nød.

Gilles Darmon, president og grunnlegger av Latet, sier årets rapport uten tvil er den verste siden de begynte å forske på fattigdom i Israel for 15 år siden.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart