Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Organisasjonen Latet deler ut mat og andre forsyninger til trengende familier i Israel. Dette bildet er tatt før pandemien.

Kraftig økning i fattigdom i Israel

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Mer enn en kvart million husholdninger i Israel har siden starten på korona-pandemien falt under fattigdomsgrensen. En økning på nesten 50 prosent, viser en rapport publisert av organisasjonen Latet. Andelen husholdninger i fattigdom har økt fra 20,1 prosent til 29,3 prosent, skriver Times of Israel.

Bak tallene viser det seg at medlemmene i 850.000 husholdninger i Israel mangler tilfredsstillende boforhold, utdanning, helsevesen og nok mat, med 268.000 husholdninger som har falt under fattigdomsgrensen siden starten på pandemien tidligere i år. Nesten én million israelere er i dag arbeidsledig eller permittert uten lønn. Pandemien har gjort at mange har mistet jobben.

Latet jobber med å bekjempe fattigdom og matusikkerhet og hjelper 70.000 trengende familier via et nettverk av veldedige organisasjoner. De anslår at rundt 143.000 familier har sluttet seg til de 513.000 familiene som allerede led av matusikkerhet før krisen, med 34.000 av de nye familiene som opplever en alvorlig grad av matusikkerhet.

Med matusikkerhet menes usikker eller begrenset tilgang til ernæringsmessig tilstrekkelig og trygg mat, eller at evnen til å tilegne seg akseptabel mat på sosialt og kulturelt akseptable måter er begrenset eller usikker. Selv om det kan lede til underernæring, så er det ikke det samme. Det er faktisk en av hovedårsakene til fedme og er nært knyttet til sykdom og økt sårbarhet for sykdommer som COVID-19.

Rapporten til Latet viser også at i forbindelse med pandemien har rundt 422.000 husholdninger, som representerer 14,5% av landet, sluttet seg til de 699.000 husholdningene (24,1%) som allerede led en eller annen form for økonomisk nød.

Gilles Darmon, president og grunnlegger av Latet, sier årets rapport uten tvil er den verste siden de begynte å forske på fattigdom i Israel for 15 år siden.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart