Israel og Ukraina

Israelkonferansen i Drammen 13.-15. mai

Trafikkaos gjennom Tel Aviv er ikke et uvanlig syn. Nå ønsker myndighetene å kutte i køene. (Foto: Flash90)

Israel med ambisiøst mål om å halvere bilbruken

Ønsker å få flere over på kollektivtrafikk for å løse kø-problemene.

De fleste som har kjørt i trafikken i Israel har erfart at det ofte kan oppstå lange køer. Nå har Transportdepartementet i Israel satt et ambisiøst mål om å halvere bilbruken i landet. De skal prøve å få israelere til å velge å gå, sykle eller ta offentlig transport i stedet for bil, skriver Israel Hayom.

Planen er å få israelerne til å spasere og sykle mer og bruke buss og tog når de reiser, i stedet for å kjøre bil og blokkere veiene. Inspirasjonen kommer fra byer i Europa og Nord-Amerika, som London, København og San Fransisco, som har gjort lignende forsøk på å få ned bilbruken.

I Tel Aviv foretas mer enn 50 prosent av reisene med bil, mens bilbruken er langt lavere i andre storbyer. I Berlin foretas 31 prosent av reisene med bil, i Barcelona 25 prosent, i Singapore 33 prosent og i Wien 27 prosent.

I slutten av 2022 skal en ny bybane åpne i Tel Aviv, som skal få flere over på kollektivtransport. Samtidig er flere andre store kollektivprosjekter i Israel forsinket eller utsatt, som gjør det vanskeligere å halvere bilbruken.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart