Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Israel med ambisiøst mål om å halvere bilbruken

Trafikkaos gjennom Tel Aviv er ikke et uvanlig syn. Nå ønsker myndighetene å kutte i køene. (Foto: Flash90)
Ønsker å få flere over på kollektivtrafikk for å løse kø-problemene.

De fleste som har kjørt i trafikken i Israel har erfart at det ofte kan oppstå lange køer. Nå har Transportdepartementet i Israel satt et ambisiøst mål om å halvere bilbruken i landet. De skal prøve å få israelere til å velge å gå, sykle eller ta offentlig transport i stedet for bil, skriver Israel Hayom.

Planen er å få israelerne til å spasere og sykle mer og bruke buss og tog når de reiser, i stedet for å kjøre bil og blokkere veiene. Inspirasjonen kommer fra byer i Europa og Nord-Amerika, som London, København og San Fransisco, som har gjort lignende forsøk på å få ned bilbruken.

I Tel Aviv foretas mer enn 50 prosent av reisene med bil, mens bilbruken er langt lavere i andre storbyer. I Berlin foretas 31 prosent av reisene med bil, i Barcelona 25 prosent, i Singapore 33 prosent og i Wien 27 prosent.

I slutten av 2022 skal en ny bybane åpne i Tel Aviv, som skal få flere over på kollektivtransport. Samtidig er flere andre store kollektivprosjekter i Israel forsinket eller utsatt, som gjør det vanskeligere å halvere bilbruken.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart