Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Barn i Herzliya har kledd seg ut i forbindelse med den jødiske høytiden Purim 17. mars 2022. (Foto: Tomer Neuberg/Flash90)

Israel kåret til et av verdens lykkeligste land

Israel havner rett bak Norge i kåringen.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Israel er kåret til verdens niende lykkeligste land i den årlige kåringen til World Happiness Report. Israel havner bare ett poeng bak Norge på 8. plass og foran New Zealand på 10. plass.

Det er en klar forbedring fra 2021, da Israel ble rangert til verdens 11. lykkeligste land. I 2020 ble landet kåret til det 14. lykkeligste i verden.

Mens alle de andre landene på toppen av lykke-listen ligger i fredelige deler av verden, er Israel det eneste landet fra Midtøsten. Israel er også det eneste landet som er truet på alle kanter og som lever med en konstant trussel om krig. Likevel er israelerne generelt svært lykkelige.

I likhet med i fjor har koronapandemien hatt en stor rolle i rapporten, men tross alle utfordringer har mange israelere klart seg greit.

Finland er kåret til verdens lykkeligste land for femte år på rad. Så følger Danmark og Island på henholdsvis andre- og tredjeplass. På bunnen av lista ligger Afghanistan, landet med minst lykke.

Faktorer som blir tatt med i vurderingen er blant annet økonomiske forhold, sosiale forhold, forventet levealder, frihet og raushet.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart