Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Så langt i år har 192 mennesker mistet livet i trafikken i Israel. Dette bildet er fra en dødsulykke 1. mai. (Foto: Flash90)

Vil halvere antallet dødsulykker

Israel har langt flere dødsfall i trafikken i forhold til veibruk enn Europa. I fjor var det 361 dødsulykker.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Transportminister Merav Michaeli har publisert en flerårsplan som tar sikte på å forbedre trafikksikkerheten i Israel. Målet er å redusere skader og dødsfall i trafikken med 50 prosent, skriver Times of Israel.

Et av tiltakene er å installere 4000 kameraer, som blant annet kan måle gjennomsnittsfart. Leder for nasjonale trafikkmyndigheter, Avi Naor, sier at i tillegg til tap av liv «og sorg og smerte for de etterlatte», så koster trafikkulykker staten Israel 45 milliarder kroner i året.

Planen deler også Israel opp i ulike geografiske områder, hvor det blir målrettede tiltak rettet inn mot regionens spesifikke behov. Det vil være et spesielt fokus på sjåfører i det arabiske samfunnet og unge sjåfører, tunge lastebiler, transportkjøretøy og tohjulede kjøretøy.

I 2021 var det 361 dødsfall på israelske veier, ifølge landets myndigheter. Så langt i år har 192 mennesker mistet livet i trafikken. Israel har i snitt seks dødsfall i trafikken per milliard kilometer med veibruk, som er dobbelt så mye som det europeiske gjennomsnittet.

Femårsplanen må først godkjennes i statsbudsjettet for 2023.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart