NB! Mindre enn 90 ledige billetter til Gamle Logen onsdag kveld

Bestill din billett nå for å få plass, det vil ikke bli solgt billetter ved inngangen!

Hannah og David Regev var gift i over 70 år. De døde på samme dag med få timers mellomrom. (Foto: Privat)

Israelsk ektepar døde på samme dag etter å ha vært gift i 70 år

Historien om ekteparet Hanna (91) og David (93) Regev er en klassisk israelsk kjærlighetshistorie.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Nylig var det en uvanlig begravelse på gravplassen i den sentrale israelske byen Peta Tikva. Hanna Regev (91) og hennes ektemann David (93) ble begravet på samme dag. Etter å ha vært gift i over sju tiår døde de på samme dag, med få timers mellomrom, skriver Yedioth Ahronot.

– Våre foreldre delte en fantastisk kjærlighet, årevis med gjensidig forståelse og respekt, sier ekteparets datter Orna Shoval Regev.

Hun sier foreldrene alltid var synkroniserte med hverandre.

– Min var kunne våkne midt på natten og da våknet min mor også umiddelbart opp, forteller hun.

Den synkroniserte kjærligheten deres varte helt til deres aller siste tid på jorden.

– Min far gikk til kjøpesenteret med pleieren sin. Klokken 11.00 var min mor allerede veldig syk og tok sine siste åndedrag hjemme. Nøyaktig på samme tid begynte min far å føle seg veldig syk og ba om å reise hjem, hvor vi måtte gi ham de dårlige nyhetene, sier datteren og fortsetter:

– Han la hendene på hodet og skrek at han ønsket å dra før henne.

Tilstanden til faren forverret seg og han ble tatt med til sykehus.

– Der døde han, mindre enn tolv timer etter min mor. Han døde av hjertesorg, sier datteren.

Barna til ekteparet sier det er trist å miste begge foreldrene på samme dag, men at de også finner trøst i at de forlot denne verden samtidig.

– Det er trøst i at de døde sammen. Det var noe de snakket om. Jeg var også redd for hvordan det skulle gå med den ene hvis de måtte leve uten den andre, sier datteren.

Historien om ekteparet er en klassisk israelsk kjærlighetshistorie.

David var født og oppvokst i Tel Aviv. Da han var yngre var han medlem av elitestyrken Palmach og senere tjenestegjorde han i det israelske luftforsvaret. Hannah derimot ble født i Polen og gjorde aliyah til Israel da hun var tre år gammel. Hun studerte ved gymnaset i Herzliya og fortsette studiene på en sykepleierskole i Haifa.

De møtte hverandre midt under Uavhengighetskrigen i 1948 etter at begge hadde vervet seg. De var siden uatskillelige. De giftet seg i bakgården til Hannas foreldre og bodde i Tel Aviv frem til 1967, da de flyttet til Givatayim. Der bodde de frem til de forlot verden sammen.

Bryllupsbildet av Hanna og David Regev.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart