Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Ny sjef for det israelske forsvaret

Herzi Halevi er IDFs nye sjef. Her under en seremoni med statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Yoav Galant.
- Jeg hadde ikke sett for meg dette da jeg som ung mann begynte på rekrutten, sier Herzi Halevi.

Generalmajor Herzi Halevi overtok mandag 16. januar som sjef for det israelske forsvaret (IDF) i en seremoni sammen med statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Yoav Galant.

I forbindelse med seremonien ble Halevi tildelt graden som generalløytnant, den høyeste graden i det israelske forsvaret.

– I dag overtar jeg kommandoen over det israelske forsvaret, beskytter av staten Israel og dens innbyggere. Jeg hadde ikke planlagt en så lang reise da jeg som en ung mann gikk inn portene til rekruttbasen, sier den nye IDF-sjefen.

Halevi overtar posisjonen etter Aviv Kohavi, som har fullført sin fire år lange periode som øverstkommanderende i det israelske forsvaret.

– Jeg sier farvel til IDF, som jeg elsker så høyt. Jeg hyller dere alle sammen og takker for privilegiet det var å lede folkets hær, sier Kohavi.

Det var tidligere forsvarsminister Benny Gantz som valgte Halevi som IDFs 23. stabsjef i september. Utvelgelsesprosessen startet før det ble lyst ut nyvalg, men selve beslutningen ble tatt under valgkampen i fjor høst. Det gjorde utnevnelsen kontroversiell, skriver Jerusalem Post.

Det er en utbredt oppfatning av at hvis Benjamin Netanyahu var statsminister så ville han valgt generalmajor Eyal Zamir som øverstkommanderende. Zamir kom på andreplass i Gantz prosess.

Herzi Halevi (t.v.) overtok som IDF-sjef etter Aviv Kohavi mandag 16. januar 2023. (Foto: IDF)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart