De som liker den israelske spenningsserien Fauda kan glede seg til mer spenning med med Doron og de andre. (Foto: Netflix)

Fauda er mest sette serie i Libanon

I fjerde sesong jakter de israelske undercover-agentene på terrorister i Libanon og Belgia.

20. januar kunne endelig norske Fauda-fans se sesong 4, som hadde premiere på Netflix over hele verden. Den nye sesongen ble allerede vist på YES for noen måneder siden, hvor den ble en kjempehit i flere land, skriver Jerusalem Post.

Den populære israelske serien har også blitt en kjempehit i flere arabiske land. I Libanon ligger den på 1. plass som den mest sette Netflix-serien (det meste av handlingen i 4. sesong foregår også i Libanon).

Fauda ligger også på 1. plass i Emiratene, Romania, Tsjekkia og Hellas.

I India og Italia, Polen og Nederland ligger serien på 2. plass og på 3. plass i Frankrike og Kenya.

I Tyrkia ligger Fauda på 5. plass, på 9. plass i Saudi-Arabia, 10. plass i Brasil og Belgia – hvor også en del av handlingen i serien finner sted.

I skrivende stund (24. januar) er serien på 3. plass i Norge.

I 4. sesong reiser de israelske undercover-agentene til blant annet Belgia og Libanon. Doron, som er hovedpersonen i serien, føler seg skyldig over at en av undercover-enhetens medlemmer har dødd. Doron er også sint og frustrert fordi han ble fjernet fra enheten.

Walla! skriver i sin anmeldelse at «overgangen fra de overfylte gatene i Jenin til de grønne gatene i Brussel fremhever den nøytrale tilnærmingen til konflikten i Fauda. De europeiske elementene utgjør en byråkratisk hindring mellom de israelske sikkerhetsstyrkene og terroristene. Dette er fordi hendene til sikkerhetsstyrkene er bundet uten nødvendig tillatelse fra Høyesterett og den israelske, anti-israelske NGOen B’Tselem.

Walla! skriver: – Det blir interessant å se hvor langt historien vil utvikle seg, om hentydningen til europeisk naivitet vil bli forsterket i løpet av den 4. sesongen og hvordan fans av serien verden over vil forholde seg til den vinklingen.

Artikkelen er skrevet av Rika Sissi Greenberg for miff.dk og bearbeidet for miff.no av Kjetil Ravn Hansen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart