Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Grotte-tragedie: To brannmenn døde da de prøvde å redde palestiner

Politi og redningspersonell ved grotten hvor tre mennesker mistet livet. (Foto: Flash90)
Vitner sier Dekel Marciano og Adnan Assad mistet bevisstheten da de prøvde å redde en en ung palestiner som hadde ramlet ned i en dyp grotte.

To israelske brannmenn og en palestiner døde i en grotte i i nærheten av den arabiske byen Deir al-Assad i det nordlige Israel, skriver Ynet.

Palestineren, en 20 år gammel mann som jobbet ulovlig i Israel, og brannmannen Adnan Assad ble erklært døde da de ankom sykehuset søndag 13. august. Den andre brannmannen, Dekel Marciano, ble erklært død to dager senere etter å ha ligget kritisk skadet på sykehuset.

Marciano hadde jobbet i det israelske brannvesenet siden 2014. Han etterlater seg kone og tre barn, den yngste bare sju måneder gammel. 40 år gamle Assad kommer fra den drusiske minoriteten i Israel. Også han etterlater seg kone og tre barn, den yngste to måneder gammel.

De to brannmennene gikk ned i den åtte meter dype grotten for å finne 20 år gamle Samad Al-Aramin fra Hebron, som hadde ramlet nedi. Etter at redningsmannskapet mistet kontakten med de to brannmennene ble det sendt inn nye brannmenn med beskyttelsesutstyr og maske. De fant de to brannmennene og den unge palestineren alvorlig skadet i grotten.

Det var trolig gasser i grotten som gjorde at de tre mistet bevisstheten og ble alvorlig skadet. Det israelske politiet etterforsker tragedien.

Hundrevis deltok i begravelsen til brannmannen Adnan Assad. (Foto: David Cohen/Flash90)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart