Hellen Mirren som Golda Meir i filmen Golda. Til høyre Rami Heuberger som Moshe Dayan.

Norgespremiere på «Golda»

Filmen har premiere på kinoer over hele landet.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Fredag 8. september er det Norgespremiere på spillefilmen «Golda» om den israelske «jernkvinnen» Golda Meir. Meir var statsminister i Israel i perioden 1969 til 1974 og filmen skildrer Meir under Jom kippur-krigen i oktober 1973, da Israel ble angrepet av Egypt i sør og Syria i nord.

Meir portetteres av den Oscar-vinnende britiske skuespilleren Helen Mirren. Filmen er regissert av den israelske regissøren Guy Nattiv.

Meir var Israels første kvinnelige statsminister og den tredje kvinnen i verden til å inneha dette vervet, men den første til å være dette uten at familiemedlemmer tidligere hadde vært stats- eller regjeringsledere.

Hun ble beskrevet som «jernkvinnen» innen israelsk politikk.

Filmen har fått flere gode tilbakemeldinger og NRK Filmpolitiet gir den terningkast fem. Filmanmelder Birger Vestmo skriver:

«Filmen er et krigsdrama med spenning på thrillernivå, men uten bombastiske krigsskildringer. Isteden står Golda Meir i fokus i en engasjerende historie om hennes vanskelige valg og utfordringer, samtidig som alvorlig sykdom må holdes i sjakk – og holdes skjult for omverden».

MIFF vil også komme med en egen filmanmeldelse senere.

«Golda» har premiere på kinoer over hele landet. I tillegg vil flere av MIFFs lokallag ha lukkede visninger av filmen. Her kan du se traileren:

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart